P
Pati9495
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam.Chciałabym załatwić sobie możliwość bycia wolontariuszem w zakładzie karnym.Czy jest to możliwe?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Pati9495 napisał:Witam.Chciałabym załatwić sobie możliwość bycia wolontariuszem w zakładzie karnym.Czy jest to możliwe?
Pati9495 napisał:Witam.Chciałabym załatwić sobie możliwość bycia wolontariuszem w zakładzie karnym.Czy jest to możliwe?
Pati9495 napisał:... wiele osób pracuje jako wolontariusze i dają radę...
Pati9495 napisał:Tak ci się tylko wydaje.W zakładach karnych także znajdują się ludzie którzy potrzebują wsparcia i pomocy i wiele osób pracuje jako wolontariusze i dają radę...
modoc napisał:W ZK znajdują się mordercy, złodzieje, gwałciciele lub pedofile. W mniejszej ilości za inne przestępstwa. Trafić mogł też kto miał pecha ale to wyjątkowe przypadki. Dlatego te nieroby powinny zarabiać a nie mieć lepsze warunki niż dzieci w domu dziecka lub ludzie w szpitalu. I jeszcze bidulki potrzebują pomocy. Do kamieniołomów a nie psychologa.
Pati9495 napisał:Więzienie to nie jest hotel i nie jest tam tak że leżysz i pachniesz a państwo daje kasę na ciebie.I tak po drugie to naprawdę narusza psychikę każdego człowieka!
Pati9495 napisał:Więzienie to nie jest hotel i nie jest tam tak że leżysz i pachniesz a państwo daje kasę na ciebie.I tak po drugie to naprawdę narusza psychikę każdego człowieka!
modoc napisał:W ZK znajdują się mordercy, złodzieje, gwałciciele lub pedofile. W mniejszej ilości za inne przestępstwa. Trafić mogł też kto miał pecha ale to wyjątkowe przypadki.
tygrysek72 napisał:Skąd masz te statystyki?Podaj źródła.
modoc napisał:Wiem o tym doskonale z bliskiego doświadczenia i nieraz bywałem w ZK na widzeniu. Jednak te "biedactwa" są w 90% cynicznymi mendami które sprzedadzą matkę za paczkę fajek...
Finister napisał:Może taki wolontariusz będzie odbywał charytatywnie karę za osadzonego![]()
tygrysek72 napisał:Czyli mam się domyślać,że osoba którą odwiedzałeś należy do pozostałych 10%,tych którzy sprzedadzą ojca za fajki?Czy raczej należy do tego wąskiego grona nieszczęśliwców,którzy siedzą niewinnie.Jak mi Cię żal.
A co do stron bip.gov to popatrz,tak się składa,że czasem je przeglądam i jakoś nie znalazłem tak szczegółowych i fachowych statystyk o których piszesz.