Master Piernik
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 543
mala mi78 napisał:Jaki to sposób?
Pełnomocnictwo substytucyjne -przy okazji i skargę by machnął
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
mala mi78 napisał:Jaki to sposób?
Na tę chwilę nie zajął,ale nawet jeśli zawiesi postępowania to nadal może prowadzić swoje czynności. poza tym tą Jego wyceną zawyżył koszty. A koleżanka nie chce przegapić terminu tygodniowego.jerry23 napisał:przede wszystkim to komornik żadnego auta nie zajął
rozumiem,że pomimo iż komornik nie ma dokumentów pojazdu może auto wystawić na licytację?jerry23 napisał:brak dokumentów nie stanowi przeszkody przy licytacji i jeśli auto stoi u komornika to po udzieleniu przybicia nie posiada wad prawnych.
a na podstawie wiedzy w temacie mógłbyś pomóc w napisaniu uzasadnienia? My nie mamy głowy do sklejania tego w sensowną całość.Gdyby było potrzeba jakichś informacji służę pomocą.jerry23 napisał:dużo nie pomogę, bo tematu takiego nie przerabiałem...
Już nic nie rozumiemy? Dlaczego nie ma?IusCivile napisał:Samo zajęcie jest nieważne, tzn w ogóle go nie ma.
Jakie to ma być pismo? Procesowe? I gdzie złożyć?IusCivile napisał:Już Ci tłumaczyłem że musisz zaskarżyć postanowienie o ustaleniu opłaty za odnaleziony majątek.
jerry23 napisał:o umorzenie niniejszego postępowania egzekucyjnego na podst. art. 825 pkt 2 k.p.c. wnioskując jednocześnie o obciążenie wierzyciela kosztami niniejszego postępowania.
Jeśli... także nie wiadomo czy postanowienie komornika zostanie uchylone. Radze więc złożyć skargę bo jest zasadna.mala mi78 napisał:Jeśli sąd w Lublinie przekaże sprawę do Rejonowego do ponownego rozpatrzenia.....
Oszacowanie pojazdu przy zajęciu różni się od szacunkowej wartości przy ustaleniu opłaty. A tu nie chodzi o skargę na oszacowanie tylko postanowienie bo jakbyś przeczytała jak Cie prosiłem art 767 to byś się dowiedziała że skarga przysługuje na czynność komornika a oszacowanie (ustalenie wartości szacunkowej zgodnie z art 53a uksie) taka czynnością nie jest tylko postanowienie o którym tu mowa.mala mi78 napisał:Jestem tępa jak tabaka w rogu ale nie rozumiem czym to się będzie różniło od "skarga dłużnika oszacowanie majątku z ruchomości"...samochód jest błędnie oszacowany na kwotę 6500zł,a co za tym dopiero idzie są tym samym zawyżone koszty i to podnieść w uzasadnieniu.