Wyciąg z konta, zamiast paragonu?

• Autor wątku Autor wątku kodix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kodix

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Na początku kwietnia kupiłem spodnie w firmie House, po trzech tygodniach spodnie pękły na szwie przy kieszenie nie z mojej winy..Niestety gdzies mi sie paragon zawieruszyl i pewnie już go nie znajde.Płaciłem za produkt kartą, i tranzakcja zostala zarejestrowana...Wziąłem wydruk z banku i faktycznie jest na nim terminal miejsce i czas gdzie zostala tranzakcja zawarta oraz cena...I tu powstaje pytanie czy moge przedstawic taki wydruk jako potwiedzenie zamiast paragonu, czy reklamacja zostanie uwzgledniona(chodzi mi tylko o kwestie paragonu, nie uszkodzenia)...Prozsze o pomoc... :(

Proszę wziąść ten wydruk i udać się do sklepu. Wydruk jest dowodem, że zakupił Pan w tym dniu daną rzecz, zobaczymy jak do tego podejdą sprzedawcy. Przy "towarze niezgodnym z umową" nie ma mowy o formie udowodnienia zakupu przy użyciu wyłaczeni paragonu.

W sklepie dowiedzilam sie ze oni wykazu z konta nie uwzgledniają, bo podobno to nie jest dla nich zaden dowod ze kupilem tą rzecz akurat...Ale przeciez oni mają w komputerze ze taki pordukt byl kupiony tego dnia i pewnei zgodziną...Wiec nie rozumieme dlaczego nie cche mi tego uwzglednic....CO ZROBIC!!! KOszt tych spodni to 149 zl, to ni ejest moze duzo ale i nie malo...Prosze o pomoc..MAm to gdzies zglaszac?

Najpierw wszedłem na stornie firmy (house), bo o tą firmę sie rozbija sprawa. Znalazłem maila i wyslalaem do siedziby informacje na temat sprawy. Nic to nie pomogło wiec postanowiłem zadzwonić do nich....Firma ARTMAN, która jest właścicielem Hausa, ma specjalna linie do takich spraw.
Moja rozmowa z panem wyglądała bardzo szybko, przedstawiłem, jaka sytuacja..
Pan z działu reklamacji, powiedział ze WYKAZ Z KONTA JEST SPOSOBEM NA ODNALEZIENIE W ICH PROGRAMIE DUPLIKATU PARAGONU I JEGO WYDRUKOWANIE< NA KTOREGO PODSTAWIE REKLAMACJA BEDZIE UZNANA....

Finał sprawy jest taki ze kazał mi sie udać do tego sklepu gdzie zakupiłem spodnie z wykazem transakcji z konta, na którego podstawie sprzedawca MA OBOWIAZEK ODNALEZIENIE DUPLIKATU PARAGONU I PRZYJECIE REKLAMWOANEGO PRODUKTU.....Jeżeli sprzedawca po raz kolejny odmówi mi przyjęcia reklamacji, wtedy mam się w sklepie skontaktować ponownie z firmą ARTMAN i podać imię nazwisko kierownika sklepu, raz nakazać mu zadzwonił do odpowiednich osoby w firmie ARTMAN, która dokładnie mu wyjaśni jak ma przyjąć tą reklamacje….SPRAWA ZAŁĄTWIONA POZYTYWNIE ….
Warto walczyć o swoje, pozdrawiam wszystkich zainteresowanych…
Powodzenia, w razie pytań proszę pisać na maila…

SAm załatwilem sprawe i to z b.dobrym skutkiem...bo nawek kierownik ktory mi wczesniej odmowil przyjecia reklamacji zwrocil mi za przejeazd...PZDR :)

:beer:

Z czego wynika już nie raz sprawdzony sposób: jak Cię olewają uderzaj wyżej. Serwis firmowy źle Cię traktuje, sklep - gadaj z Centralą :evil:

Powrót