Z
Zebra71
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Byłam pracownikiem urzędu gminy X. Wspólnie z pracodawcą opracowaliśmy koncepcję organizacji wystawy zdjęć krajobrazu i zabytków znajdujących się na terenie gminy. Udostępniłam swoje fotografie, pracodawca sfinansował wydruk zdjęć w dużych formatach. Zdjęcia zostały wykonane przeze mnie prywatnym sprzętem, poza godzinami pracy, włącznie z obróbką i przygotowaniem do druku. Nie została spisana umowa określająca warunki prezentacji wydruków.
Zdjęcie zostały zaprezentowane podczas wystawy nr 1. Po kilku miesiącach rozwiązałam umowę o pracę. Wkrótce zdjęcia mają zostać zaprezentowane podczas wystawy nr 2.
Czy mogę na tym etapie określić warunki wykorzystania zdjęć przez byłego pracodawcę, włączenie z niewyrażeniem zgody na dalszą prezentację podczas kolejnych wystaw? Z jakimi konsekwencjami się to wiąże?
Zdjęcie zostały zaprezentowane podczas wystawy nr 1. Po kilku miesiącach rozwiązałam umowę o pracę. Wkrótce zdjęcia mają zostać zaprezentowane podczas wystawy nr 2.
Czy mogę na tym etapie określić warunki wykorzystania zdjęć przez byłego pracodawcę, włączenie z niewyrażeniem zgody na dalszą prezentację podczas kolejnych wystaw? Z jakimi konsekwencjami się to wiąże?