prosze o odpowiedz
jest to dla mnie wazne poniewaz maz jest jedynym zywicielem rodziny mamy bardzo trudna sytuacje zyciowa starsza córka (7 lat ) jest niepełnosprawna młodsza ma póltora roczku , maz w zyciu prywatnym jest bardzo dobrym człowiekiem
wyroki które ma dostał za przestepstwa zrobione w pracy
pierwszy 4 lata temu za podrobienie podpisu mojego taty (tata wyraził zgode niestety nie dał pisemnego upowaznienia)
drugi zakup kradzionego towaru ale nie był swiadmy ze towar pochodzi z kradziezy (maz pracuje na skupie metali kolorowych)
pierwsze przestepstwo popełnione było w 2001 roku , sprawa wyszła najaw kilka lat później drugie w 2008 roku
zawiasy z pierwszej sprawy skonczyły sie w maju a w czerwcu dostał zawiadomienie o posiedzeniu w sprawie odwieszenia wyroku , sprawa odbyła sie w poniedziałek niestety mimo złozonych pism o tym ze dziecko jest chore , zeja nie moge podjac pracy , bardzo dobrej opini męza z pracy i ze srodowiska sąd wyrok odwiesił tłumaczac sie ze mimo ze przesłanki do nieodwieszania sa ,to pani sedzia nie moze łamac prawa (??) i wyrok odwiesiła
powiedziała odrazu ze byc moze sad wyzszej instancji nie zgodzi sie z jej wyrokiem i anuluje go i ze mozemy starac sie równiez o odroczenie odsiadki
mój maz martwi sie ze zanim sad rozpatrzy nasze odwołanie dostanie zaproszenie do zk , nie ukrywam ze to jest dla mnie tragiczne ale nie tylko z powodów finansowych ale emocjonalnych , córeczka nasza (chora) jest bardzo zrzyta z nami , maz bardzo dobrze sie nia zajmuje obawiam sie ze rozstanie z tata było by dla niej równiez traumatycznym przezyciem nigdy nie rozstawalismy sie z nia na dłuzej niz kilka godznin
ponawiam pytanie czy sad moze zarzadac wykonania kary przed rozpatrzeniem odwołania ?????