R
roudge
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, mój problem polega na tym, że kilka lat temu mój dobry znajomy poprosił mnie o udział w jego teledysku(który miał być wyświetlany w kablówce na terenie Śląska). Zgodziłam się, nie podpisując żadnej umowy, nie wzięłam też za to żadnych pieniędzy, była to koleżeńska przysługa. Nagranie to, zostało w archiwum kablówki, a po kilku latach dowiedziałam się, że fragmenty tego teledysku zostały użyte do całkiem innej piosenki. Ani ja ani mój znajomy nie mieliśmy o tym pojęcia i nie wyraziliśmy na to zgody. Teledysk jest rozpowszechniany na kablówce na Śląsku i w telewizji TVS, a w dodatku istnieje też sprzedaż płyt DVD na internecie ( z tym drugim, zmontowanym teledyskiem), wydane przez telewizję TVS i radio eska. chciałam się dowiedzieć, czy należy mi się za to odszkodowanie a jeśli tak, to jaka kwota i czy istotne jest, że godząc się na przysługę znajomemu nie podpisywałam żadnej umowy. PS. ten drugi teledysk wypuściła ta sama osoba która montowała ten pierwszy, redaktor kablówki. Pozdrawiam serdecznie i proszę o odpowiedź.
Ostatnią edycję dokonał moderator: