do mnie też wczoraj przyszła wiadomość po zakończeniu aukcji, jednak że z dane i nr konta różniły się od danych w mailu automatycznie wysyłanym po zakończeniu aukcji, napisałam do sprzedawcy by dać mu cynk i tym samym się upewnić że mam do czynienia z oszustem.
oto wiadomość
-----------------
Witam!
Gratuluje wygranej aukcji XXXXX (numer XXXXX)". Proszę o jak najszybsze przelanie pieniędzy na konto o numerze 42147000022318228480000001 Łukasz Otta. Koszt przesyłki pokrywam w całości ja. Przedmiot wylicytowany zostanie wysłany zaraz po zaksięgowaniu pieniążków na koncie przesyłką kurierską DHL. Wysyłka najszybsza z możliwych ! Nie zawiedziesz się !
eurobank 42147000022318228480000001
Łukasz Otta
Ul. Lipinki Królewskie 19/1
83-212 Bobowo
-----------------
nawet znalazłam cwaniaka na NK, widać chyba naśladowca, skoro na tyle głupi by dokłądny adres podawać. Sprawę zgłosiłam na allegro, sprzedawca odpisał aby także wydrukować mail i zgłosić na policję. Ale nie wiem czy warto skoro nie dałam się nabrać. Czy w ogóle sie tym zajma, czy spławia.
Denerwuje mnie takie cwaniactwo, aż miałam ochote odpisać i postraszyć ze sprawę złożyłam na policji. Ale nie wiem czy do takiego to dotrze, druga sprawa ze mogą to być tzw słupy, a kase zbiera kto inny.