Wyłudzenie na allegro

• Autor wątku Autor wątku monikadg2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Gośćiu ma internet w plusnet.pl

pozdrawiam serdecznie

A z kąd te dane? Może to twój kolega jakiś? :-(

mnie i mojego chłopaka oszukał na 1600 zł:( oczywiście zgłosiliśmy sprawę jednak dziś przyszła informacja,ze śledztwo zostaje umorzone z powodu BRAKU DOWODÓW (sic!) mimo,ze przedstawiliśmy historię korespondencji.:( Straciliśmy już nadzieję na odzyskanie pieniędzy. Mail był dokładnie tej samej treści co wspominana już tutaj uprzednio wiadomość. Moje gg 2822667

do mnie też wczoraj przyszła wiadomość po zakończeniu aukcji, jednak że z dane i nr konta różniły się od danych w mailu automatycznie wysyłanym po zakończeniu aukcji, napisałam do sprzedawcy by dać mu cynk i tym samym się upewnić że mam do czynienia z oszustem.
oto wiadomość
-----------------
Witam!

Gratuluje wygranej aukcji XXXXX (numer XXXXX)". Proszę o jak najszybsze przelanie pieniędzy na konto o numerze 42147000022318228480000001 Łukasz Otta. Koszt przesyłki pokrywam w całości ja. Przedmiot wylicytowany zostanie wysłany zaraz po zaksięgowaniu pieniążków na koncie przesyłką kurierską DHL. Wysyłka najszybsza z możliwych ! Nie zawiedziesz się !

eurobank 42147000022318228480000001

Łukasz Otta

Ul. Lipinki Królewskie 19/1

83-212 Bobowo
-----------------

nawet znalazłam cwaniaka na NK, widać chyba naśladowca, skoro na tyle głupi by dokłądny adres podawać. Sprawę zgłosiłam na allegro, sprzedawca odpisał aby także wydrukować mail i zgłosić na policję. Ale nie wiem czy warto skoro nie dałam się nabrać. Czy w ogóle sie tym zajma, czy spławia.
Denerwuje mnie takie cwaniactwo, aż miałam ochote odpisać i postraszyć ze sprawę złożyłam na policji. Ale nie wiem czy do takiego to dotrze, druga sprawa ze mogą to być tzw słupy, a kase zbiera kto inny.

W dniu wczorajszym otrzymałam również maila tej treści od nijakiego Łukasza Otta. Oczywiście dane inne niż w mailu generowanym automatycznie z Allegro. Omijajcie tego gościa!!!! Zgłosiłam już do Allegro i Sprzedającemu.

Witam serdecznie. Chciał bym pomóc w sprawie oszustwa internetowego. Potrzebuje jednak kilku informacji na temat przebiegu wydarzeń. Z jakiej skrzynki pocztowej korzystasz ? Czy korespondencja z oszustem uległa zatarciu poprzez niewyjaśnione jej zniknięcie ze skrzynki e-mail ? Czy po wykryciu oszustwa dostęp do skrzynki e-mail był niemożliwy ?

witam , rowniez zostalem oszukany przez tego pana , co teraz mozna zrobic?? korzystam z poczty wp , e-mail ktory wyglądał dokładnie tak jak powyzej niestety sie nie zachował , pozdrawiam

Widze pojawil sie kolejny oszust, albo ta sama osoba tylko kozysta z innych danych...nie mam pojecia. Zgłosilam sprawe na policje w sierpniu a jak narazie wiem tylko, ze sprawa trafila do prokuratury w Gdańsku. tacy ludzie sa nieuchwytni czy co? przedstawilam wszystkie meile z całej sprawy, a policja nic nie wie. Zaczynam watpic, że odzyskamy pieniadze. Z tego co wiem z danych ''Robert Błaszczyk" juz nikt po mnie nie zostal oszukany. Co robic skoro policja sobie nie radzi??

To jest wszystko chore. Ja również zostałam oszukana w lipcu przez niejakiego Jarosława Sehnke dostałam list od prokuratury, że został on zatrzymany do wyjaśnienia sprawy, ale ani widu ani slychu. Jak oni śmią mówic, że nie ma dowodów. Ja miałam maile wszystko policja wydrukowała i dołączyła do akt sprawy. Szczerze też nie wierzę w to, że to się wyjaśni pewnie nie długo przyjdzie list, że sprawa została umożona- Śmiech na sali!!!

na szczęście Allegro utaiło nicki osób kupujących, mam nadzieje że to pomoże

dzisiaj dostałem list z prokuratory. jarosław s. dostanie 1.5 roku w zawieszeniu na 5 lat oraz 3000zl grzywny i bedzie musiał zwrocic 20% kwoty dla osoby ktora oszukał czyli jezeli został osukany ktos na 100zl to dostanie 20zl ale jak znam zycie to nic nie zwroci nikomu jest to martwy przepis

Ja tez w zeszlym roku dostalem pismo, ze sprawa zostala skierowana do Gdańska. Niestety do teraz nie dostalem zadnego pisma. Czy oni maja obowiazek poinformowac wszystkim o wyroku? Dla mnie nawet te 20% to kilkaset zlotych.

Poprostu zawsze korezystam z opcji płatność przy odbiorze i zero kłopotów

Powrót