S
sylwiakurz
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam mam wielki problem.W roku 2000 moja babcia zameldowała mnie ,mojego męża i dwójke naszych dzieci w swoim mieszkaniu na pobyt stały,oprócz tego sporządziła testament w którym mnie ustanowiła główną spadkobierczynią mieszkania.Babcia miała 3 dzieci moją mame i dwóch synów.Ze wzgledów zdrowotnych babci moja mama zabrała babcie do siebie do domu w roku 2002 a ja z rodziną zamieszkałam w mieszkaniu babci w którym jestem zameldowana.Niestety w maju 2004 roku moja mama zmarła i przeprowadziłam sie zpowrotem do mieszkania rodziców w którym pozostał tata,mój młodszy niepełnosprawny brat i oczywiscie moja schorowana babcia.A wiec babcia mieszkała nadal u mojego taty razem ze mną gdyż były tu lepsze warunki mieszkaniowe do opieki nad babcią.Tak było do kwietnia tego roku(2008).W kwietniu przyjechał do babci jeden z jej synów mówiąc ze zabiera ją na dwa tyg.a jak sie okazało zabrał ją na stałe i teraz każe mi sie wymeldowac z mieszkania bo ma pełnomocnictwo podpisane przez babcie żeby to mieszkanie sprzedac.Ja chwilowo jeszcze nie moge sie wyprowadzic od taty do mieszkania w którym jestem zameldowana bo oprócz babci którą sie opiekowałam mam jeszcze niepełnosprawnego brata,którym musze sie zając gdy tato jest w pracy.Pragne nadmienic ,ze mój tato związał sie z inna osobą ale zanim ona sie do nas wprowadzi żeby zając sie moim bratem upłynie jeszcze troche czasu.Czy wujek moze mnie wymeldowac administracyjnie skoro nie mieszkam w tym domu ale w tej samej miejscowosci i skoro babcia do tej pory mieszkała ze mną w innym mieszkaniu.Prosze o odpowiedz bo naprawde niewiem co robic i czy moze byc tak że znajde sie na bruku z dwojgiem małych dzieci.I jesli juz dojdzie do tego najgorszego to czy mi i moim dwóm braciom należy sie jakas czesc tamtego mieszkania gdy nie żyje moja mama.Z góry dziekuje za odpowiedz.Chciałabym jeszcze na koniec nadmienic że podatek dochodowy za to mieszkanie uiszczam ja i jest on na moje nazwisko wiec wydaje mi sie że ja utrzymuje to mieszkanie.Dziekuje z góry za każdą odpowiedz