A
ameba01
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam
Mam pytank odnosnie wymiany prawka w UK. Swoje prawko B posiadam 14 lat przy wymianie prawka na angielskie jaka jest wbijana data otrzymania prawka?? CZy w ubezpieczlni mam podac ze Full prawko UK posiadam od 14 latek czy ze podiadam od daty wydania?? Zmiana w wysokosci ubezpiecznia kolosalna!!!
Co do wymiany to czy przypadkiem DVLA nie mowi ze nie trzeba wymienic:
"Provided your licence remains valid you may drive in GB:
Car, motorcycle driving licence holders (ordinary driving licence):
until aged 70 or for three years after becoming resident, whichever is the longer period"
czyli ze EC/EEA prawko jest wazne do 70 roku zycia lub 3 lata po staniu sie rezydentem - ktorykolwiek okres jest dluzszy
Nie piszemy kolorem moderacja.
czyli w moim wypadku do 70 roku zycia - CZY NIE TAK TO ROZUMIEC NALEZY??!!
Zastanawiam sie nad wymiana ale jesli w ubezpieczalni bede musail podawac ze posaiadam to prawko (angielskie) krocej niz te z polski to wogle mi sie to nie oplaca!!!
Mam pytank odnosnie wymiany prawka w UK. Swoje prawko B posiadam 14 lat przy wymianie prawka na angielskie jaka jest wbijana data otrzymania prawka?? CZy w ubezpieczlni mam podac ze Full prawko UK posiadam od 14 latek czy ze podiadam od daty wydania?? Zmiana w wysokosci ubezpiecznia kolosalna!!!
Co do wymiany to czy przypadkiem DVLA nie mowi ze nie trzeba wymienic:
"Provided your licence remains valid you may drive in GB:
Car, motorcycle driving licence holders (ordinary driving licence):
until aged 70 or for three years after becoming resident, whichever is the longer period"
czyli ze EC/EEA prawko jest wazne do 70 roku zycia lub 3 lata po staniu sie rezydentem - ktorykolwiek okres jest dluzszy
Nie piszemy kolorem moderacja.
czyli w moim wypadku do 70 roku zycia - CZY NIE TAK TO ROZUMIEC NALEZY??!!
Zastanawiam sie nad wymiana ale jesli w ubezpieczalni bede musail podawac ze posaiadam to prawko (angielskie) krocej niz te z polski to wogle mi sie to nie oplaca!!!
Ostatnią edycję dokonał moderator: