Wymiana telefonu na gwarancji w T-mobile

• Autor wątku Autor wątku SylwiaMala
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Konsument jako osoba fizyczna nie posiadająca żadnej firmy? Jeśli tak to jestem konsumentem

W takim razie musisz sprawdzic, czy otrzymana przez Ciebie odpowiedź:
"Uprzejmie informuję, że w przypadku decyzji serwisu o wymianie na nowy aparat, nie ma obowiązku wymiany na ten sam model lub na model, który wskazuje Klient. Dlatego też wśród aktualnie dostępnych sprzedawca zaproponował Pani zamienniki zbliżone parametrami do uszkodzonego modelu. Proszę więc o ponowne rozpatrzenie propozycji i dokonanie wyboru.
Biorąc pod uwagę powyższe wyjaśnienie nie mogę pozytywnie odnieść się do Pani prośby o wymianę na konkretne podane przez Panią aparaty lub zwrot kosztów za telefon. "
jest zgodna z warunkami gwarancji. Ja ich nie znam, Ty ich nie znasz - zapytaj zatem o jej treść tego, kto je zna.

ok więc zaczynam rozumieć dlaczego padały pytania dotyczące warunków gwarancji prześle jeszcze jedno zdjęcie co prawda wcześniej przesyłałam pierwszą stronę a w środku są wypisane Warunki

No patrz, jednak masz warunki gwarancji. ;)
Wygląda na to, ze gwarant może tak postąpić.
Możesz spróbować złożyć do sprzedawcy jeszcze reklamację z tytułu niezgodności towaru z umową.

no jednak się znalazły ale jak wspominałam wcześniej są to warunki producenta telefonu bez wypisywania karty gwarancyjnej.
Zastanawiam się czy nie napisać jeszcze jednej prośby żeby sieć zaproponowała mi telefony z wyświetlaczem 4,7 i z podobnymi parametrami, skoro zaproponowane przeze mnie modele nie wchodzą w grę

Możesz tak zrobić. I na wszellki wypadek złóż też sprzedawcy reklamację z tytułu niezgodności towaru z umową.

Składając reklamację z tytułu niezgodności towaru jakimi ustawami mogę się posługiwać, albo jakich argumentów powinnam użyć żeby nie odesłali mnie z kwitkiem?

Bardzo dziękuję za wskazówki i pomoc, mam nadzieję że zakończę tę sprawę ze skutkiem pozytywnym :)

Witam, chciałam się pochwalić iż po 2 miesiącach negocjacji z siecią uzyskałam nowy telefon taki jak chciałam. :D
Tak więc w Nowym Roku życzę wszystkim pozytywnych rozwiązań swoich problemów

Powrót