Wynajęcie adwokata?

• Autor wątku Autor wątku ruda33
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

ruda33

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
znajomy jest w zakładzie karnym odsiedział 1 rok z 4 sprawy (270&1 do 273&1 włącznie)czyli falszersta dokumentów i wprowadzanie w błąd w celu osiagnięcia korzyści materialnych i tu konczy się moja znajomość tematu:( .

Chodzi mi o to jak wygłąda sprawa wynajęcia adwokata, od czego mu się płaci?od godziny? za załatwienie jakiejś sprawy?za to że pójdzie na widzenie do niego Zeby coś z nim przedyskutować?i mniej więcej w przybliżeniu jakie to są koszta na początek?tak mniej więcej. I jeszcze jedno czy ktoś słyszał może o jakimś adwokacie?macie jakieś namiary bo przegladam te kancelarie i kompletnie nie mam pojęcia czym mam się kierować :( Nie mam nikogo kto może mi pomóc .

prosze pomóżcie mi! Czas gra na moją niekorzyść a właściwie na jego:((((

RE: czy ktos może mi pomóc?

ale do czego potrzebny jest ci adwokat skoro znajomy już ma prawomocny wyrok i to już jakąś część odbył?

a ogólnie adwokat ma działalnośc gosp i możesz się z nim dogadać- zazwyczaj adwokaci biorą za tzw. pełnomocnictwo jakąś konkretną sumę na początek np ok 2.500zł a potem umawiacie się na określoną sumę od "załatwienia" przez niego danej sprawy- typu wyrok łączny etc- może też brać za godzinę swej pracy- np 200zł i tak też się możecie umówić- ale w chwili gdy dana osoba ma wyrok i przebywa w zakł karnym adwokat raczej jest średnio pomocny-chyba, że do wyroku łącznego lub przerwy w karze...

Powrót