S
sebter
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 13
WItam, mam problem, mianowicie wynajmuje mieszkanie od kobiety, mam podpisaną umowe najmu, sformułowana w sposób taki, że nie pobiera ona żadnych korzysci majątkowych związanych z wynajmem mieszkania, zobowiązałem sie płacic tylko opłaty związane z mieszkaniem,tj: czynsz, rachunki za gaz, wode i prąd. Mieszkanie jest zadłużone na kilkanaście tysięcy (nie wiem ile dokładnie bo lokal nie jest moją własnością, nie znam także numeru księgi wieczystej i dlatego nie za bardzo mam jak sie dowiedzieć jakie dokładne jest zadłużenie). Problem zaczął sie od wczoraj, wtedy kiedy jestem w pracy komornik odwiedza mieszkanie i zostawia świstek do właściciela mieszkania, że prosi o kontakt. Nie mam zupełnie kontaktu z włascicielem mieszkania gdyz jest to znajoma znajomej i dlatego udało mi sie wynając to mieszkanie pod jej nieobecność (najprawdopodobniej pobyt za granicą). Nurtuje mnie takie pytanie, jeśli komornik odwiedzi dom podczas mojej obecności boje sie, że wyniesie z domu moją własność, czyli rzeczy które naleza tylko i wyłacznie do mnie a nie do własciciela mieszkania. Jak sie wtedy zachowywać ? Nie mam pojęcia co robic, wpuszczac komornika i tłumaczyc ze to wszystko jest moje ? Prosze o szybką pomoc ...
Pozdrawiam
Pozdrawiam