R
rafal.jar.
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
witam prosze o pomoc w informacji, czy moge starac sie o odszkodowanie ,lub czy moge pojsc na chorobowe i miec z tego tytulu placone,otoz 12.09 uleglem wypadkowi w pracy w niemczech,zerwalem wiazadlo krzyzowe tylne,przez dwa dni zwijalem sie z bolu,az w koncu majster zawiozl mnie do lekarza ,tam tez doktor w hamburgu stwierdzil koniecznosc operacj ale zamiast trafic po tyg tam na operacje,zostalem wywieziony w zupelnie inne miejsce do prywatnej kliniki,gdzie w klinice doktor stwierdzil ze nic mi nie jest i moge isc do pracy,nie byl to ortopeda tylko chirurg,ktory wydal decyzje ze nic mi jest ,w tejze klinice jednak dano mi stabilizator ,i odeslano z kwitkiem nie dajac mi nawet zwolnienia,po 2 dniach otzrzymalem wypowiedzenie ,ale nie podpisalem go poniewaz wczesniej nie otrzymalem nawet umowy,,jednakze chcem powiedziec ,ze zaraz po wypadku mnie ubezpieczyli AOK,oraz zameldowali,poniewaz nie podpisalem wypowiedzenia ,dano mi 5godz na opuszczenie pokoju i ich posiadlosci,pracowalem w stadninie koni.jestem obecnie w polsce i konieczna jest operacja bedac tu na miejscu zdarzylem potwierdzic opinie pierwszego lekarza, z hamburga ze niezwloczna jest operacja bo beda konsekwencje, .na dzien dzisiejszy jestem nie zdolny chodzic bez kuli,nie wiem czy moge walczyc o odszkodowanie lub cokolwiek za zadoscuczynienie.prosze o powazna odp,poniewaz sie zalamalem bo operacja kosztuje ok.10.000zl a ja nie posiadam takiej kwoty.pozdrawiam