wypowidzenie umowy kupna

• Autor wątku Autor wątku alusiap
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam,

I tu mamy podobny problem.
Zakup, bez zastanowienia i pod wplywem impulsu, czy kompletnego zaslepienia, nastapil wczoraj w salonie firmowym Philipiaka we Wroclawiu.
Po powrocie do domu emocje opadly, mozg otrzezwial i zaczelo sie surfowanie w necie...
Olsnienie i decyzja natychmiastowa o odstapieniu od umowy kupna.
Chodzi mi o lokal sprzedawcy, a scislej, o konkretne informacje o dokladnym miejscu sprzedazy.
Otoz na spisanej umowie kupna-sprzedazy jako sprzedawca wymieniona jest firma Philipiak i podany jest adres warszawski. Obok podane sa dodatkowo dane: miejscowosc - Wroclaw (bez dokladnego wyjasnienia, ze jest to oddzial firmy i bez podania adresu) oraz data i godzina prezentacji.
Czy w zwiazku z tym informacja na umowie 'miejscowosc - Wroclaw' (przypominam, ze bez adresu i wyjasnienia, ze chodzi o salon firmowy oraz bez podania , ze jest to miejsce zakupu, po prostu 'miejscowosc WQroclaw' i tyle..) jest jednoznaczna i rzeczywiscie okresla lokal firmy? Czy moze jednak, jesli w ogole, mowi tylko o tym, ze zakup nastapil gdzies we Wroclawiu, nie w konkretnym lokalu pod konkretnym adresem, nalezacym do Philipiaka?
Czy ktos wie jak to jest uregulowane? Czy na takiej umowie nie powinno byc dokladnie podane miejsce sprtzedazy: Salon Firmowy Philipiak s.a. Wroclaw i dokladny adres?
Zanim wydam pieniadze u prawnika, moze uda mi sie dowiedziec czegos tutaj....

Pozdrawiam,
Bo

Ostatnia edycja:
alusiap napisał:
Witam!
Właśnie mama dostała odpowiedź negatywną , że od umowy nie można odstąpić . A garnki zostały wysłane do Warszawy 11-10-2013 roku za potwierdzeniem odbioru i co robić dalej? Bo został podpisany kredyt i mama się martwi ,że będzie musiała spłacać raty a nie ma garnków.

Witam, Mam ten sam problem co większość z nas... Mama poddała się impulsowi. Myślę, że ten post rozszerzy temat.

Umowa z dnia 19.06, towar dostarczony tego samego dnia, umowa zawarta poza lokalem (małe miasteczko). Przejrzałem forum i kontaktowałem się w UOKiK i wiem co zrobić tj. wysłać odstąpienie od umowy poleconym z potwierdzeniem odbioru + dodatkowo wysłać mail i następnie jak dostanę potwierdzenie, że ktoś odebrał wtedy zwrócić towar w ciągu 14 dni od daty dostarczenia odstąpienia.

Pytanie czy mogę wysłać 'odstąpienie' i drugą paczką towar nie czekając na potwierdzenie odbioru 'odstąpienia'?
Ponieważ mam bardzo mało czasu i chciałbym zamknąć ten temat od razu.

Tak w ogóle nie mam 100% pewności czy mogę je wysłać czy muszę czekać na kogoś z firmy? wolałbym wysłać ponosząc koszt wysyłki.

Dodatkowo załączam "warunki sprzedaży".

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Powrót