Wypowiedzenie kredytu konsolidacyjnego.

• Autor wątku Autor wątku Sajmonis_SPI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sajmonis_SPI

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam ma pytanie jak wycofać się z kredytu konsolidacyjnego, który podpisałem 08.11.2016 r. Kredyt ten polegał na konsolidacji:
- Kredytu który miałem w tym banku
- dobraniu pełnej kwoty
- oraz spłaceniu zadłużenia na karcie kredytowej.
Dopiero po dokładnym wczytaniu się w dokumenty i obliczeniu zauważyłem że warunki kredytowania są niekorzystne. Chciałbym się wycofać z tej nowej umowy i wrócić do tych warunków przed podpisania - tak aby obwiązywał ten poprzedni kredyt a resztę zobowiązania oddam ze środków na koncie. Wszystkie operacje odbywaj się w jednym banku.
Czy bank może wszystko cofnąć tak aby był ten pierwszy kredyt aktualny??Oczywiście liczę się z jakimiś dodatkowymi kosztami.
Proszę o pomoc bo termin mija we wtorek.
Dziękuje

Zapoznaj się (raz jeszcze) z umową którą powinieneś przeczytać przed podpisaniem.

Tam powinien być dział który opisuje ewentualne rozwiązanie umowy.

W ogóle co powiedzieli w banku na ten temat kiedy zwróciłeś się do nich z w/w zapytaniem?

Bo chyba pytałeś...? :o

W dokumentach jakie otrzymałeś przy podpisywaniu umowy kredytu znajduje się wzór odstąpienia od umowy. Wypełnij ten druk i zanieś do banku. Jeśli nie możesz znaleźć to wypełnisz na miejscu w banku. Po złożeniu tego druku wpłać pieniądze na rachunek kredytowy a bank sparametryzuje sobie ten stary kredyt i zamknie nowy. Zresztą wszystkiego dowiesz się w oddziale. Co do dodatkowych kosztów to zapłacisz jedynie odsetki za okres od uruchomienia kredytu.

Powrót