Wypowiedzenie najmu okazjonalnego

• Autor wątku Autor wątku Chlopuzytkownik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
a czy musi byc w rozwiazaniu o tym, że maja mi oddac kasę za niewykorzystane dni za ktore zaplacilem (bo zabulilem za caly miesiac, a wyrowadzam sie klilka dni wczesniej,

Oczywiście. Wszystko, na co się umówiliście rozwiązując umowę.

a co jak ona powie ze mam oddac polowe kaucji a ja sie nie zgodze? Wtedy nie da sie rozwiazac umowy?

bo ja chce rozwiazac umowe a kaucje klocic sie osobno

Chlopuzytkownik napisał:
Wtedy nie da sie rozwiazac umowy?
Tak. Skoro jedna ze stron nie wyraża zgody na rozwiązanie umowy z takimi warunkami, siłą jej nie zmusisz. Przecież to proste jak budowa cepa :)
Same nazewnictwo "rozwiązanie umowy za porozumieniem stron" wskazuje, że strony muszą się porozumieć. Jeśli tego nie zrobią, umowa trwa dalej.

Kurde ja myslalem, ze to jest tak, że umawiamy się co do rozwiązania umowy a co do kaucji itd. idziemy se do sądu...

Chlopuzytkownik napisał:
Kurde ja myslalem, ze to jest tak, że umawiamy się co do rozwiązania umowy
Oraz warunków na jakich zostaje rozwiązania. Jeżeli nic nie będzie wspomniane o kaucji, podlega zwrotowi.
Chlopuzytkownik napisał:
co do kaucji itd. idziemy se do sądu...
Tak też można.

ok, czyli w razie czego możemy napisać:

strony rozwiązują umowę najmu okazjonalnego z dniem xyz, a rozliczenie rozszczeń najemcy i wynajmującego odbędzie się na drodze postępowania sądowego.

?

Ty nie pytaj się na forum co ma zawierać rozwiązanie umowy, tylko zapytaj drugiej strony z którą umowę chcesz rozwiązać :)

Chlopuzytkownik napisał:
Ona też nie wie
Skoro wynajmująca nie wie na jakich warunkach chce rozwiązać umowę, to na forum tym bardziej nikt nie będzie wiedział.

Powrót