wypowiedzenie umowy z Play

• Autor wątku Autor wątku faster79
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

faster79

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Witam! Prosilbym o poradę. Podpisalem umowę na czas okreslony z operatorem Play na swiadczenie uslug internetowych. Dnia 1 wrzesnia otrzymalem od nich pismo, żę w "związku z ustawą z dnia 29 kwietnia 2010 r. o zmianie ustawy Prawo telekomunikacyjne, z dniem 1 listopada 2010 r. zmianie ulegnie Regulamin świadczenia Uslug Telekomunikacyjnych przez P4 Sp. z o.o. dla abonentów oraz Regulamin świadczenia Uslug Telekomunikacyjnych dostepu do Internetu przez P4 Sp. z o.o. dla abonentów".
Zmianie uleglo jedno postanowienie. W zwiazku z tym, że nie jestem zadowolony z uslug operatora chcialbym zapytać czy z racji zmiany Regulaminu mogę wypowiedzieć umowę bez dodatkowych oplat. Operator w piśmie podaje, że zmiana wynika ze zmiany prawa i z tej racji w przypadku wypowiedzenia przeze mnie umowy będę zobowiązany do poniesienia kary umownej. Czy mają rację ? Z góry dziękuję za pomoc

Operator w piśmie podaje, że zmiana wynika ze zmiany prawa i z tej racji w przypadku wypowiedzenia przeze mnie umowy będę zobowiązany do poniesienia kary umownej. Czy mają rację ? Z góry dziękuję za pomoc[/QUOTE]

no i wlasnie ma racje. Niestety jezeli regulamin zmienia sie ze zmiany prawa za zerwanie umowy bedziesz musial zaplacic kare umowna.

Dzięki. Wypowiedziałem im jednak i tak umowę z tej racji, że w momencie jej zawierania zapewniali mnie, że w mojej miejscowości dociera internet mobilny. Okazało się jednak inaczej.

Udowodnienie samego zapewnienia w momencie zawierania umowy nie ma chyba, aż tak dużego znaczenia bo do dnia dzisiejszego nie mogę korzystać z internetu nie ze swojej winy. Zgłaszałem to wiele razy, rozmowy z konsultantami pewnie były nagrywane. W końcu za którymś razem wyszło, że w salonie w którym zawierałem umowe się pomylili i nigdy nie powinni ze mną zawrzeć tej umowy. Czytałem o podobnej sprawie artykuł, stąd na takiej podstawie oparłem swoje wypowiedzenie.

Jaki artykuł w internecie? Ma Pan linka?

Pisał Pan reklamacje do Play w tej sprawie?

Często przy mapkach jest napisane, że jest to zasięg orientacyjny, może się zmieniać wraz z warunkami atmosferycznymi,etc.

Miał Pan możliwość przetestowania modemu? Nieraz znajduje się taka opcja.

rozmowy w play sa nagrywane ale musisz wiedziec z kim rozmawiales z imienia i nazwiska wtedy mozesz smialo sie powolac na to ze konsultant przyznal ze nie swiadcza w Twojej miejscowosci uslug:cool:

Powrót