F
faster79
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 20
Witam! Prosilbym o poradę. Podpisalem umowę na czas okreslony z operatorem Play na swiadczenie uslug internetowych. Dnia 1 wrzesnia otrzymalem od nich pismo, żę w "związku z ustawą z dnia 29 kwietnia 2010 r. o zmianie ustawy Prawo telekomunikacyjne, z dniem 1 listopada 2010 r. zmianie ulegnie Regulamin świadczenia Uslug Telekomunikacyjnych przez P4 Sp. z o.o. dla abonentów oraz Regulamin świadczenia Uslug Telekomunikacyjnych dostepu do Internetu przez P4 Sp. z o.o. dla abonentów".
Zmianie uleglo jedno postanowienie. W zwiazku z tym, że nie jestem zadowolony z uslug operatora chcialbym zapytać czy z racji zmiany Regulaminu mogę wypowiedzieć umowę bez dodatkowych oplat. Operator w piśmie podaje, że zmiana wynika ze zmiany prawa i z tej racji w przypadku wypowiedzenia przeze mnie umowy będę zobowiązany do poniesienia kary umownej. Czy mają rację ? Z góry dziękuję za pomoc
Zmianie uleglo jedno postanowienie. W zwiazku z tym, że nie jestem zadowolony z uslug operatora chcialbym zapytać czy z racji zmiany Regulaminu mogę wypowiedzieć umowę bez dodatkowych oplat. Operator w piśmie podaje, że zmiana wynika ze zmiany prawa i z tej racji w przypadku wypowiedzenia przeze mnie umowy będę zobowiązany do poniesienia kary umownej. Czy mają rację ? Z góry dziękuję za pomoc