Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Jesli położenie na kilka sekund dłoni na ramieniu partnera i zapytanie "Co chcesz do picia kochanie" jest gorszące to już wolę w ogóle nie wychodzić z domu.
Innym ludziom nie przeszkadzało to. Przeszkadzało to tylko dwom facetom (domyślam się że kibole)łysym i bez karku. Poza tym to nie moje zachowa ie było nie na miejscu, gdyż to nie ja wulgarnie odnosiłem się do innych klientów w przeciwieństwie do tych panów.
Równie dobrze to ja mogłem iść się poskarżyć za to że niektórzy goście są wulgarni i mnie obrażają.
Chciałem się dowiedzieć czy mógł mnie wyrzucić. Planowałem również zgłoszenie tych klientów co na mnie naskarżyli, gdyż byli wobec mnie wulgarni i obrażali mnie. Liczyłem, że zostanie wszczęte postepowanie przeciwko nim, ale stwierdziłem że nie ma sensu bo i tak nie wiem kim oni byli i nie byłbym w stanie ich wskazać.
Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
Skoro od razu skorzystałeś z pomocy Policji i wszystkiego się dowiedziałeś po co ten temat ma FP :?:
Skoro znasz wszystkie odpowiedzi po co zadajesz pytania:?:
Skoro od razu skorzystałeś z pomocy Policji i wszystkiego się dowiedziałeś po co ten temat ma FP :?:
Powiadomiłem policję trochę później jak założyłem tutaj temat. Moje pytanie bylo banalne, ale jako że nie doczekałem się żadnej sensownej odpowiedzi wziąłem sprawę we własne ręce. Ja nie założyłem tematu na FP po to by ktoś oceniał moje postepowanie i wyrażał swoją opinię.
Czy "żadnej sensownej odpowiedzi", to znaczy żadnej odpowiedzi z której wynikałoby że masz w stu procentach rację? Zgodzić się musisz że normy obyczajowe zawsze będą podlegały ocenie. Ta ocena ewoluuje wraz z rozwojem społeczeństwa. To co dziś uchodzi, jeszcze niedawno było penalizowane. Co więcej jest to kwestia ocenna. A tak nawiasem mówiąc - idąc tym tropem którym chciałbyś podążać - gdybyśmy chcieli karać absolutnie wszystkich za wszytko, to też na to się ewentualnie łapiesz:
Przepis prawny:
Art. 140. k.w.
Kto publicznie dopuszcza się nieobyczajnego wybryku,
podlega karze aresztu, ograniczenia wolności, grzywny do 1.500 złotych albo
karze nagany.
To była pewnie prowokacja tyle w moim temacie -dlatego wybrał taki nick ( później zmieniony). Właściciele restauracji kierują się zyskiem a obnażanie się publiczne to psucie renomy restauracji. Na youtube jest tysiące nagrań z monitoringu z zachowania takich osób. Oni nic nie kupują ich celem jest szukanie sensacji, prowokowanie. Bardzo często zdarza się że któryś z klientów nerwowo nie wytrzymuje i kończy się to wezwaniem policji bo jak można inaczej reagować gdy jest się z 10 letnim dzieckiem a panowie masują sobie penisy .
Ja mam inne pytanie
Gdyby właściciel restauracji w regulaminie napisał że restauracja przeznaczona jest tylko dla hetero a niezaakceptowanie regulaminu jest równoznaczne z nieprzyjmowaniem zamówień będzie to zgodne z prawem ?
Pytam ponieważ takie regulaminy bardzo często widzę w Grecji, Holandii .
Niektórzy z nich zakupują nawet specjalne naklejki ( przekreślona para gejów albo kobieta karmiąca piersią jak i również znaki informujące o zakazie obnażania się )