Wyrzucony,oszukany!!! Pomocy!!!

• Autor wątku Autor wątku Ejrzia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ejrzia

Ejrzia

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam, ja tez bardzo prosze o pomoc w sprawie powrotu do Polski z UK. Mój chłopak wyjechał tam do pracy jak sie okazało agencja pracy to jakaś jedna wielka kołomyja!!! Zatrzymali jego dowód osobisty,powiedzieli że oddadza dopiero kiedy zapłaci za kwatere przydzielona z zakładu pracy. Niestety wynagrodzenia za prace nie otrzymał z niewiadomych powodów. Zgłosil się z tym na policje,po kontakcie telefonicznym policji z firma okazało się ze w ogóle nie mają takiego pracownika (!!!) policja nic podobno zrobić nie moze. Nie ma kopi umowy bo jej nie dostał. Co ma zrobic? jest bez pracy, pieniedzy, a dziś lub jutro zostanie bez dachu nad głową! posiada przy sobie tylko ks.wojskowa i leg.ubezpieczeniowa... CO ROBIC!!! GDZIE SZUKAC POMOCY!!!
-------------------------------------------
Po paru godzinach dostałam telefon,że został wyrzucony na bruk... Na pytanie gdzie jego wyplata otrzymał odpowiedź "dobrze,że nie wypłacili hehe" szczyt chamstwa!!! Dosłownie kazali mu "wypier... z mieszkania". Spakował się i wyszedł zeby jeszcze nie oberwać w twarz. Poszedł na policje,a tam nikt mu nie pomoże. Dowodu osobistego nie otrzymał,ma 4 funty w portfelu,dokumenty j/w opisane. Z komisariatu policji go wyrzucili bo "to placówka zamknieta" co ma zrobic? błagam pomóżcie? jest bardzo daleko od londynu,od ambasady,bez dachu nad głową w środku zimy,bez dowodu,bez pieniędzy,nie zna dobrze jezyka!!! błaka się po mieście załamany! POMOCY!!!

Niech sie postara zanles placówke citirez ship [moze napisałem z błedem] tez zostałem okradzony i wyrzucony na bruk, nam tam nie pomogli, bo byliśmy z dieckiem, ale mo moga pomuc -.chociaż załatwia mu dach nad głowa. Druga opcja tu moze pojechac do ambasady polski- ale w ich pomoc to ja bym nie liczył- jedynie mo moga wyrobic paszport w pszyspieszonym czasie

Ambasada odpada... ma 4 funty przy sobie a do Londynu ponad 300km to jest jakaś tragedia!!!

kosciol polski?? z tego co wiem to funkcjonuje polska parafia w hull

mam adres polskiego ksiedza- jeżeli jest ksiedzem z powołania to powinien pomuc Ks. Grzegorz Kozieński SChr. Adres zamieszkania: 187 Pickering Road, HULL, HU4 6TD wysyłaj mu te adresy dopuki ma tel sprawny

mozecie jemu tez przelac pieniazki za pomoca np. western union, z tego co pamietam to w ciagu godziny pieniadze beda na niego czekaly w punkcie. U nas, tzn. w pl wiem ze te western union jest obslugiawane przez bz wbk, pewnie sa jeszcze inne miejsca..wygooglaj

a tak z ciekawosci to co to za firma??

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Dzwoniłam do ambasady w Londynie,tam mnie zbyli podali numer do dyżurnego konsula.. zadzwoniłam a tam Pani X. mi mówi ze w żaden sposób nie mogą mu pomóc,jedyna pomoc dla niego może nadejśc z polski czyli np.ode mnie przelewajac mu pieniadze własnie przez western union. w poniedziałek ma się zgłosic do konsulatu i przedstawic sprawe. Myśle no ok dzieki za info ale jest sobota!! do poniedziałku ma spedzić jeszcze dwie noce na dworze?? na to Pani konsul "no dlatego ma mu Pani wyslać pieniadze,a w ogóle gdzie on przebywa?" -w Hull -"no to musi Pani dzwonić do konsulatu do Menchesteru to ja tu nie pomoge..." Dzwonie z rykiem do Menchesteru,a tam wreszcie w miare kompetentna osoba mówi mi co,jak,gdzie,kiedy... Paszport tymczasowy wyrobią mu w trybie natychmiastowym (podobno bez żadnych dopłat) w poniedziałek i będzie mógł wracać. Na szczęście znalazła się dobra osoba która przebywa w Anglii i zabierze go do siebie do pon.
Agaciq21 co to za firma? Agencja DKM Labour Solution oszuści i złodzieje!!! w internecie można sobie o nich poczytać...

Powinniscie zglosic agencje do Gangmasters Licensing Authority (GLA) jest to rządowa instytucja wydająca licencję dla pośredników itp. w UK. Podam Wam kontakt do Polaka, ktory tam pracuje GG- gg:1639950 - pan Tomasz lub nr. tel. 01159008922
The Gangmasters Licensing Authority
PO Box 8538
Nottingham
NG8 9AF

Powrót