Zabrane Prawko w polsce? A zrobic Prawko w anglii?

• Autor wątku Autor wątku Warszawa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
W

Warszawa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam.. Mam zabrane Prawko w polsce za jazde w stanie nietrzezwym.. W tym czasie morzna zrobic sobie Prawko w Anglii?? Bo przeciez mam zabrane Prawko na terenie polski a nie w krajach UE.. Wiadomo ze w polsce bym nie jezdzil az do ukonczenia sie kary.. , bo jak jestem w UK to obowiazuje mnie prawo angielskie a nie polskie co nie? Jeszcze jedno, jak mam w polsce skierowanie na badania "psychotesty' to nie czepna sie policjanci w RP ze mam Prawko UK ale nie zrobilem psychotestow?? Prosze o odp.. I pozdrawiam was.. 8-)

Jak będziesz miał nawet prawko angielskie a zatrzyma cie w Polsce Policja to odpowiesz za czyn z art. 244KK "nie stosowanie sie do wyroku Sądu"! Jaki masz wyrok za czyn z art 178a 1KK?

za co odpowiem?? jak mam zabrane na terenie polski anie w krajach UE. a badania sobie zrobie zanim zaczne w polsce jeźdzć , oczywiście po upływie kary..

jakbym jeździł w polsce mając kare, na angielskim prawku to tak zgadzam się..

odpisz " marcinkus" jak zaczne w polsce jeździć ale po upływie kary i przedtem zrobie sobie te badania psychotesty.. to będe miał jakieś problemy?? puźniej nawet??:winko: he he ;) z tym winkiem to żartóje he he..

Nie no jeżeli w polsce bedziesz jezdzic po upływie kary to nic ci nie grozi!W angli jak teraz bedziesz jezdzic to nic ci nie grozi bo popelniles przestepstwo w polsce a nie angli!masz zakaz kierowania pojazdami mechanicznymi w polsce!Teraz jab bys jezdzil w polsce to mialbys sprawe o niestosowanie sie do wyroku sadu!

prawo jazdy w Uk

czesc dostalem zakaz prowadzenia pojazdow na okres 3 lat w polsce za jazde pod wplywem alkoholu i kolizje drogowa chcial bym zrobic prawko w uk ale nie wiem czy ten zakaz z polski obowiazuje takze w Uk pomocy

RE: prawo jazdy w Uk

Po pierwsze to jak bedziesz skladal aplikacje D1 o provisional to w aplikacji sa pytania. Czy posiadasz juz prawo jazdy? czy zostalo odebrane Ci prawo jazdy? z jakiego powodu? zlozysz aplikacje i dowiesz sie czy wydadza Ci wogole.

....moderacja....
Odpowiedzi udzielane są jawnie na forum

Ostatnią edycję dokonał moderator:
witam a ja mam pytanie bo mi tez zabrali prawko na 2 lata i psychotesty,teraz jestem w uk i zrobilem tutaj licencje i to PO uplywie 2 lat (czyli odczekalem) ale nie mam zrobionych psychotestow w PL! i czy w tym przypadku moge jezdzic bezkarnie po Polsce czy tez wiaza sie z tym jakies konsekwencje?? DZIEKI!!

powiedzcie mi jak to z tym robieniem kwitow w angli jak sie ma zakaz w polsce za jazde pod wplywem .jak odpowiadac na te pytania co pytaja ,czy miales prawo jazdy ,czy ci zabrali ,prawde czy klamac bo nie maja jak sprawdzic .czy nie moge robic

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót