Zabrane prawo jazdy PL w Niemczech,prosze o pomoc sprawa nietypowa

• Autor wątku Autor wątku bebol22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
erkorda, wytlumacz mi jeszcze prosze Cie,czy ja to dobrze pojmuje.Skoro zabrano mi PL PJ i za jakis czas zostanie one zwrocone do Polski,to czy musze w polskim odpowiednim urzedzie,isntytucji miec jakies zaswiadczenie od psychologa odnosnie pozytywnej opini dot. jazdy autem,
czy musze wyrabiac od nowa kurs na prawko np. w Polsce, czy po prostu zwrocone prawo jazdy bedzie dalej wazne i bedzie uprawnialo mnie do jazdy w niemczech mimo iz tam nie bede widnial ze zdalem test mpu,czy jakies polskie zaswiadczenie musze miec?jak to obejsc?bo nie bardzo zrozumialem .pzdr.

Niestety, Bebol-u, jeśli chodzi o polskie przepisy, to nie chciałbym się wypowiadać. A ponieważ przede mną leży góra akt, nie mam czasu szukać w polskim internecie.
W każdym razie, jeśli otrzymasz polskie prawo jazdy, będziesz mógł jeździć w Niemczech, ale UWGA! Tylko wtedy, jeśli będziesz tam mieszkał i umiał to udowodnić, jeśli ktoś zapyta, czy w czasie, kiedy otrzymałeś to prawo jazdy, mieszkałeś w Polsce. I jeszcze jedno. Niektórzy sędziowie respektują to wydanie prawa jazdy w innym kraju, ale wydane dopiero po upływie tzw. "Sperre", czyli po tym czasie, w którym sąd niemiecki zakazał wydawania prawa jazdy.

witam nie trac pieniedzy na adwokata bo i tak kara cie nie uniknie jezeli auto stoi na ciebie i bylo udszkodzone to lipa i jeszcze zlapali cie pod wplywem szkoda twoich pieniedzy bo na dziedobry u adwokata za wyciagniecie akt zaplacisz 300euro a zakaz i tak dostaniesz w de pozdrawiam

Powrót