M
micheleit
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
otóż jestem we Włoszech jest kryzys i zjeżdżam niedługo do polski juz mam wszystko pozałatwiane ale 2 dni temu zatrzymała mnie policja po kolacji i zabrali mi prawo jazdy wydmuchałem 1.28 w promilach, teraz nie wiem co z tym zrobić ponieważ dali mi adwokata z urzędu z nr telefonu którego nikt nie odbiera nie wiem co mam z tym zrobić i jakie będą konsekwencje, jeżeli zabiorą mi prawo jazdy to i w Polsce nie będę mógł jeździć czy odeślą je do polski i tam oddadzą ?? proszę o pomoc z góry dziękuje zależy mi na czasie bo zostało mi 9 dni do wyjazdu.
Rozmawiałem z miejscowymi carrabinierami dzień po zdarzeniu i powiedzieli mi ze nie zrobili tego wedle procedury ponieważ podpisałem tylko kartkę ze zatrzymują mi prawo jazdy a nie dali mi do podpisania żadnych wyników ze byly przeprowadzone testy na trzeźwość:?:
1. Czy zakaz prowadzenia pojazdów jaki niewątpliwie dostane będzie dotyczył tylko Wloch czy tez także Polski i generalnie Unii?
2. W jaki sposób mogę odzyskać moje POLSKIE prawko?
- czy muszę zdawać od nowa egzaminy w PL?
3. Czy o całej sprawie będzie informowana strona Polska?
4. Jeśli będzie informowana to czy będę tu dodatkowo wg polskiego prawa ukarany? (podwójnie karanie?)
Rozmawiałem z miejscowymi carrabinierami dzień po zdarzeniu i powiedzieli mi ze nie zrobili tego wedle procedury ponieważ podpisałem tylko kartkę ze zatrzymują mi prawo jazdy a nie dali mi do podpisania żadnych wyników ze byly przeprowadzone testy na trzeźwość:?:
1. Czy zakaz prowadzenia pojazdów jaki niewątpliwie dostane będzie dotyczył tylko Wloch czy tez także Polski i generalnie Unii?
2. W jaki sposób mogę odzyskać moje POLSKIE prawko?
- czy muszę zdawać od nowa egzaminy w PL?
3. Czy o całej sprawie będzie informowana strona Polska?
4. Jeśli będzie informowana to czy będę tu dodatkowo wg polskiego prawa ukarany? (podwójnie karanie?)
Ostatnia edycja: