K
krzywy24
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
witam serdecznie wszystkich forumowiczow! jestem nowym uzytkownikiem forum a trafilem tutaj szukajac porad w kwestii zachowku......byc moze ktos z was mial podobne doswiadczenie i podwoei jak rozwiazac te sprawe.....moi Dziadkowie mieli 4 dzieci: 2 corki i 2 synow. mieszkali w domu na dzialce gdzies w wielkopolsce....w 2000 r. przekazali darowizna ( notarialnie) dom i dzialke jednej z corek....wszyscy sie na to zgodzili poza moim Ojcem ....w 2005 r umarl Dziadek a w domu mieszkala Babcia i corka obdarowanej.....w grudniu 2009 zmarl moj Ojciec a ja jestem w trakcie rozpraw spadkowych po nim ( Mama zmarła w roku 2007r.). w styczniu 2010 ( pare dni temu) zmarła Babcia....jeszcze nie bylo pogrzebu a obdarowana szuka sposobu jak tu ewentualnie mojego udzialu w tej calej sprawie sie pozbyc....Ojciec byl przygotowany, ze po smierci Babci upomnie sie o zachowek ale zmarl przed nia....chcialbym, zgodnie z życzeniem Ojca upomnieć sie o zachowek lecz nie jestem zorientowany czy jestem w stanie coś zrobić w tej sprawie, stad pytanie do Was...podpowiedzcie prosze czy jest tu jakas szansa na uzyskanie zachowku jako spadkobiercy Ojca....prosze o kazda podpowiedz
pzdr
pzdr