Zadłużenie w firmie windykacyjnej

• Autor wątku Autor wątku gotti8531
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam. Otóż moja sprawa z FW wyglada w ten sposob. Ktos w 2011 posłużył się moimi danymi osobowymi i podpisał umowę z firma telekomunikacyjną na wiadczenie usług telekomunikacyjnych. po 2 latach odezwała się do mnie FR getback z pytaniem czemu nie spłaccam długu pomimo wielokrotnych ich próśb. Otóż osoba która podpisała umowę podała jakich adres zupełnie mi nie znany i tam ta firma wysyłała monity o spłatę długu. Zgłosiłem na policję fat wyłudzenia danych osobowych i podrobienia podpisu na umowie. Było śledztwo, pobierane były ode mnie próbki pisma w celu ustalenia czy to faktycznie nie ja podpisałęm ta umowę. Sprawą zajmowała sie prokuratura. Dostałem niedawno z prokuratury pismo, że śledztwo zostało umożone z powodu nie wykrycia przestępcy. Skoro prokuratura nie wykryła przestępcy, więc wykluczyli również, że to ja mogłem podpisać umowę. PRóbki pisma badał grafolog. Wysłałem tej firmie ksero dokumentu z prokratury i napisałem również, że nie poczuwam się do spłąty długu, gdyż to nie ja podpisałem tą umowę. FW ciągle do mnie dzwoni.. Co mam jeszcze zrobić??

Nic nie robić do momentu otrzymania nakazu zapłaty z sądu. Wtedy wnieść sprzeciw, udowadniając, że nie jest się dłużnikiem (nie Twój podpis pod umową). Telefony od windykatorów? Możesz sobie porobić jaja z rozmówców.

a jesli do sądu podadzą adres taki na który wysyłali wcześniejsze monity to ja tego nakazu nie dostane... mogą podać tamten adres?? mój obecny adres znają

pawel4856 nie chce być niegrzeczny, ale dlaczego wbijasz się w mój wątek. Nie ładnie.

Powrót