Zadłuzenie

• Autor wątku Autor wątku Michas1507
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Michas1507

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
mam pytanie czy po 6 latach nadal mozna sie upominac o spłate za dłuzenia na kwote 700 jak tak to czemu wczesniej tego nie załatwili tylko po 6 latach sie nagle zaczeli odzywac i co z tym przedawnieniem długu bo skoro oni moga po ilu chca sie upominac to gdzie jest ten podmiot przedawnienia prosze o pomoc

można i po dziesięciu, oni nie załatwili przez 6 lat ale Ty też nie załatwiłeś ?

czyli co teraz bede sie musiał z nimi sadzic

to wychodzi na to ze takie cos jak przedawnienie nie istnieje bo nie rozumiem tego

istnieje ale samo się nie przedawnia, TY masz możliwość się bronić czyli podnosić zarzut przedawnienia jak skierują sprawę do sądu

ale tez moge sie liczyc z tym ze moge to przegrac i wtedy poniose wieksze koszty czyli co ryzykowac czy spałcic doradz jak mozesz

napisz więcej informacji co to za dług, kto jest wierzycielem, czy była egzekucja lub kiedyś nakaz zapłaty

dług powstał u neti w 2006 roku mam nie zapłacone faktury od marca do pazdiernika za internet o ile sobie przypominam to w 2006 roku przysłali mi pismo u rozwiazaniu umowy ze wzgledu na nie płacenie , od tamtego czasu sie nic nie działo dopiero teraz na poczatku roku 2012 zaczeła mi przysyłac pisma firma DT|LEX upominajaca sie jako oni o spłate tego długu egzekucji zadnej nie było bo by juz była jaks sprawa lub komornik nie pamietam czy wtedy jakis nakaz zapłaty był ale chyba nie

i ta firma mi przysłsła kilka pism na które nie odpowiadałem bo pisma mówiły tylko o kwocie a nie skad ona sie wzieła za co w jakim okresie powstał ten dług i tak dalej teraz mi przysłali pismo o skierowanie sparawy na droge sadowa i ze dług wzrósł do 1278,78 zł

czyli z tego co piszesz to mam walczyc o przedawnienie ale z drugiej strony sie martwie jak przegram z góry ci dziekuje za pomoc i poswiecenie czasu

czyli z tego co piszesz to mam walczyc o przedawnienie tylko z drugiej strony sie martwie ze moge tez przegrac nie znam sie tak na prawie cywilnym a wtedy wszystkie koszta wzrosna z góry ci dziekuje za pomoc i poswiecenie twojego czasu , a i sprawa bedzie kierowan do sadu w lublinie a ja mieszkam w poznaiu dojazd tez bedzie kosztował a na pewno beda chcieli zebym sie wstawił

nie gorączkuj się, zrób to co napisałem wyżej, czekaj na pozew i nie rób nic, nie będziesz po żadnych Lublinach jeździł, jeszcze się zgubisz ;)

hehe dziekik troche mnie podniosłes na duchu jak co to sie odezwe

teraz jak przecytałem te wszystkie papiery to ten co mi dzisja przyszedł to juz jest pozew do sadu dokaładnie ci to napisze ze s[arwa przeciwko Michałowi K została skierowana do sadu rejonowego lublin VI wydział cywilny i zarejestrowana w dniu 29.02.2012 a pismo wysłali mi 15.03.2012 ci to juz jest pozew

Powrót