zagubiona przesyłka

• Autor wątku Autor wątku micho1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

micho1

Użytkownik
Odpowiedzi
127
Jestem sprzedawca na allegro
od 3 lat trafiłem po raz 1 na wyjatkową gnidę
Facet zakupił od mnie produkt który wysłałem na drugi dzien
nie kontrolowałem czy doszedł list polecony piorytetowy
Klient (gnida )napisał mi ,że przesyłka nie doszła
sprawdziłem numer nadania a tam oprócz wpisu o nadaniu listu oraz ze jest w transporcie nie było nic o doręczeniu
złozyłem wiec skargę na poczcie on -line przez strone www.poczta polska
po 2 dniach otrzymałem odpowiedzieć ze im przykro bla bla i ze jak nie dojdzie przesyłka do 14 dni pracujących powinienem złożyć reklamacje
oczywiście klienta o tym poinformowałem ten zaś zgodził się na zaczekanie
Niestety paczka nie doszła, wiec zaproponowałem coś innego lub zwrot kasy.
Komunikacje wówczas przejęła zona, (bo to dla niej miał być ten produkt )Pani wybrała coś innego a ja jej wysłałem na swój koszt.Równo czasowo złożyłem reklamacje na poczcie .
Przesyłka do Gnidy doszła jednak pani ten produkt postanowiła zwrócić bo jej ten kolor jednak nie pasował .Ok ,nie stanowiło to dla mnie problemu, bo wychodzę z zasady "klient nasz pan "
w miedzy czasie pani próbowała mnie naciągnąć na inny produkt bym obniżył o 80 zł w ramach tego ze ona musiała długo czekać a teraz nie ma produktu ...uśmiałem się pod nosem i grzecznie odpisałem ze dokonam zwrotu,gdyz propozycja ta ,jest dla mnie nie odpowiednia.
i się zaczęło
pani odesłała maleńki podkład wielką paczką za 17 zł
zwróciłem kwotę produktu plus koszt przesyłki (7 zł ). pani jednak upomniała się o te 17 zł . Dobra zwróciłem
na zakończenie dostałem wielkiego negatywa za brak przesyłki
obecnie wygląda to tak
nie mam produktu (tego co zaginął ) ani pieniędzy (bo je oddałem ).starty 2 7 zł oraz 17 zł zwrot plus 4 zł prowizja .
Czy ja mogę coś w tej sytuacji zrobić?"boli mnie ten negatyw uważam ze jest nie słuszny i bardzo krzywdzący
ta gnia zepsuła moja pracę na która pracowałem wiele lat !!
dowiedziałem sie dziś ze ze jest art .przenoszące odpowiedzialność utraty na kupującego ktoś coś wie ?chce powalczyć o to ale na drodze prawnej bo ten koleś i ta jego zona to są mądrzejsi nawet od Putina :(

no tak ale ja nie chce tego negatywa
facet mi wystawił za pocztę !!i mam jeszcze straty na 31 zł

tak ale to tylko jak się jest przedsiębiorca a ja nim nie jestem
odsprzedawałem zonie kilka kosmetyków których nie używała..
od 3 lat sprzedaje coś spordycznie i nikt mi nic nie zarzucił
teraz przez poczte mam straty nie mam towaru i negatyw !!

widocznie pan zle zrozumiał
wiec ?

proszę o odpowiedz na temat
jesli nie jest pan wstanie mi odpowiedzieć rzeczowo to poczekam az ktos inny się wypowie

chyba nie rozumiesz. podaj nr aukcji

To, że nie masz firmy, nie znaczy że nie jesteś przedsiębiorcą. Może np. spełniasz wszelkie przesłanki, ale o nich nie wiesz (co w sumie nie jest dla ciebie dobrą wiadomością).

szanowany panie spfrzedaż w roku około 30 rzeczy nie można nazwać firmą
obecnie mam wystawione majty i skarpety za 5 zł
chcesz to kup a ja zapłacę vat i podatek :)
ponad to zasięgnąłem porady u osoby ktora się na tym zna
tutaj jak czytam wypowiedzi stałych bywalcow to procz zgryźliwych ripost niczego się dowiedzieć nie można dziekuje za odpowiedzi ale nie mam czasu na odpowiedzi nie związane z tematem pozdrawiam

No to świetnie, że zasięgnąłeś porady - nic bardziej nie cieszy, niż świadomość że ktoś nie liczy tylko na gotowe rozwiązania, ale również angażuje się w ich poszukiwanie.

Czy uwagi są na forum zgryźliwe - może. Nie mam czasu i chęci na czytanie wszystkich wątków. W każdym razie zasada wiodąca - jeśli trudne jest spełnienie oczekiwań nałożonych przez odpowiadającego w celu doprecyzowania, trudne jest również udzielenie poprawnej odpowiedzi, ponieważ nie wszystkie przepisy są identyczne dla "Kowalskich" i przedsiębiorców...

micho1 napisał:
Facet zakupił od mnie produkt który wysłałem na drugi dzien
i tym samym spełniłeś swoje zobowiązanie.
micho1 napisał:
Niestety paczka nie doszła
Wysłałeś klientowi potwierdzenie nadania przesyłki i złożyłeś reklamację?

Powrót