F
Frauenzimmer
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Jestem osobą palącą, uczę się w klasie maturalnej. W mojej szkole panuje zakaz palenia na jej terenie, dotyczy on jednak tylko uczniów [także tych pełnoletnich], nauczyciele mają przydzielone miejsce na palarnie. Zwróciłam się z prośbą do pani dyrektor o utworzenie legalnej palarni dla uczniów, jednak otrzymałam odpowiedź, że wedle prawa , zakaz palenia dla uczniów narzucony jest odgórnie, a o palarni dla nauczycieli decyduje dyrektor danej placówki. Chciałabym się dowiedzieć czy to prawda.
Poza tym uczniów obowiązuje zakaz opuszczania terenu szkoły w czasie zajęć, a za złamanie tego przepisu [jak i przepisu o paleniu] obniżana jest ocena z zachowania. Chciałabym się spytać jak to wszystko wygląda względem prawa. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Poza tym uczniów obowiązuje zakaz opuszczania terenu szkoły w czasie zajęć, a za złamanie tego przepisu [jak i przepisu o paleniu] obniżana jest ocena z zachowania. Chciałabym się spytać jak to wszystko wygląda względem prawa. Z góry dziękuje za odpowiedź.