Zakład Karny w Białymstoku

• Autor wątku Autor wątku dorotka-b
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
kamilusbuziak napisał:
Wiec Moim zdaniem Ten Kodeks To teoria , w praktyce jest o wiele inaczej.
Wiele teorii w praktyce nie ma racji bytu, ale jeśli chodzi o ten zapis to myślę, że jest przestrzegany wszędzie, a jak będziesz teraz w ZK to doczytaj czy komunikat dotyczący odwiedzających nie mówi przypadkiem o granicy wiekowej osób, które mogą wchodzić na widzenia tylko i wyłącznie pod opieką dorosłych, bo coś mi się wydaje, że o granicy 15 r.ż. w tym kontekście tam wspominają...

Sprawdze napewno ;) Pozdarwiam i Dzieki za rade ;)

mam pewne pytanie.jestem nieletnia a chcialabym miec widzienie z chłopakiem w wiezieniu.mam 17 lat i chce wiedziec czy jest taka mozliwosc..bardzo prosiłabym o odpowiedz.z góry dziekuje

Jesli zostaniesz wpisana na liste to mysle , ze problemu z tym nie bedzie.

no tak wiem o tym ze trzeba wpisac na liste..tylko chodzi mi o to czy jako nieletnia musze byc z osoba dorosła.moja dróga połówka siedzi w Białymstoku na hetmanskiej

i jeszcze jedno czy mozena miec na widzeniu telefon komorkowy?

witam mój Ł dostał grupę r2 i niedługo przewiozą go do zk ma wyrok 2 i pól roku czy mze starać sie o przepustki i kiedy? i czy może pisać o odroczenie wykonania kary?

nitka1982 napisał:
witam mój Ł dostał grupę r2 i niedługo przewiozą go do zk ma wyrok 2 i pól roku czy mze starać sie o przepustki i kiedy?

Naprawdę - poczytaj najpierw zanim zaczniesz pytać o sprawy wielokrotnie tu omawiane.

nitka1982 napisał:
czy może pisać o odroczenie wykonania kary?

A czy możesz odroczyć wykonanie skoku spadochronowego gdy już lecisz w dół?
Zresztą - napisać może nawet o koronowanie go na króla Białegostoku. Zatem odpowiedź brzmi - tak, może napisać.

Orientuje się ktoś jak jest w ZK na Kopernika z dostarczanymi listami? Czy są w miare szybko dostarczane czy leżą Bóg wie ile?

W AŚ na Kopernika z korespondencją jest różnie.Raz idzie szybciej raz później.W ZK na Hetmańskiej w miarę szybko.

Jeszcze jedno pytanie leci, jakie karty tel obsługuje ten AŚ? Telegrosik itd przejdzie?

alb napisał:
Orientuje się ktoś jak jest w ZK na Kopernika z dostarczanymi listami? Czy są w miare szybko dostarczane czy leżą Bóg wie ile?

Mój chłopak przekazał list do wysłania 28.08, czyli poszedł do ocenzurowania, a wysłany został 3.09.(tak wynika ze stempla pocztowego). Biorąc pod uwagę, że po drodze był weekend, to przeczytanie zajęło im 3 dni. List dotarł do mnie 8.09 (wysłany litem zwykłym). Mój list szedł do niego podobnie, tyle że był wysłany priorytetem.

To był na razie 1szy list, więc niestety nie wiem czy zawsze jest taki czas oczekiwania. No i on jest aresztowany tymczasowo, nie wiem jak to wygląda w innych przypadkach, pewnie szybciej.

pozdr.

Witam , mam pytanie , orientuje sie ktoś jak to jest z paczkami na Kopernika ? Co i jak trzeba zrobic aby paczka doszla jak najszybciej do osoby osadzonej ? ( chodzi o paczke odziezowo-higieniczna )

Witam, na listę odwiedzających jestem wpisana jako konkubina, niestety nie jestem pełnoletnia,czy będę na widzenie mogła wejść sama? Mój Narzeczony siedzi na ZK BIAŁOŁĘKA. Czekam na odpowiedź, pozdrawiam serdecznie.

aleksandragro napisał:
Witam, na listę odwiedzających jestem wpisana jako konkubina, niestety nie jestem pełnoletnia,czy będę na widzenie mogła wejść sama? Mój Narzeczony siedzi na ZK BIAŁOŁĘKA. Czekam na odpowiedź, pozdrawiam serdecznie.

Nie będziesz mogła wejść sama, nie jesteś pełnoletnia. 16-letnia konkubina? A co na to Twoi rodzice/opiekunowie? :o
W czym Twoje pytanie dotyczy ZK w Białymstoku?

Pomyliłam fora tematyczne, mniejsza o większość pytanie było zadane ogólnie. Wydaje mi się, że wiek nie ustosunkowuje się w żaden sposób, jeśli w grę wchodzi miłość. Moi rodzice są ludźmi XXI wieku i to, że ktoś w swoim życiu kiedyś popełnił błąd za który teraz pokutuje nie oznacza, że należy go dyskwalifikować poprzez jego przeszłość, czyż nie?

Moi rodzice również są ludźmi XXI w. sama mam 19 lat, ale nie wyobrażam sobie mając 16 lat mieszkać z chłopakiem, założe się, że moi rodzice też nie. I tu nie chodzi o to, że ktoś popełnił błąd, bo sama czekam na swojego faceta tylko o sam fakt konkubinatu w wieku 16 lat. Swoją drogą dziwi mnie, jak ktoś mógł wpisać 16-latkę jako konkubinę...

Powrót