Zakład Karny w Cieszynie

• Autor wątku Autor wątku Guest
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Cześć miałabym kilka pytań. A mianowicie jak wygląda tam wysyłanie paczek? Bo niestety ale mój chłopak się tam znalazł a ja w sumie nic na ten temat nie wiem, tylko tyle co wyczytałam z tego co piszecie... Ale o paczkach nic nie ma. No i chciałabym też wiedzieć czy można dostać z tamtąd przepustke na wyjście. A chodzi mi o paczki wysyłane pocztą, bo niestety mieszkam daleko i nie zawsze będę miała jak pojechać, bo niestety obowiązki... Bardzo proszę o pomoc.

Ale czego nie wiesz z paczkami? Może sobie na początek przeczytaj temat poświęcony paczkom? Jest również temat poświęcony przepustkom. Oraz kodeks karny wykonawczy.

Czego np nie można wysyłać. Ale jak jest taki temat to zaraz poszukam. Dzięki ;)

widzenia w Cieszynie

Dzień Dobry, mam pytanie. Mąż trafił do więzienie w Cieszynie w czwartek, mam pytanie kiedy będę mogła go odwiedzić i w jakich dniach są widzenia. Trafił tam za jazdę po pijanemu dostał 9 miesięcy

RE: widzenia w Cieszynie

anusza37 napisał:
Dzień Dobry, mam pytanie. Mąż trafił do więzienie w Cieszynie w czwartek, mam pytanie kiedy będę mogła go odwiedzić i w jakich dniach są widzenia. Trafił tam za jazdę po pijanemu dostał 9 miesięcy

Zasady udzielania widzeń
Widzenia odbywają się zgodnie z poniższym harmonogramem:

- tymczasowo aresztowani - w godzinach 8.00 - 16.00 w środy oraz od od 14.00 do 16.00 w soboty;

- skazani w godzinach od 8.00 - 16.00 w niedziele, poniedziałek, wtorek oraz
od 8.00 do 13.00 w soboty - do wyboru jeden z tych dni.

więzienie Cieszyn

Witam, mam pytanie kiedy mogę się ubiegać o pierwsze widzenie z mężem, przebywa w zakładzie w Cieszynie od czwartku

a może wiesz kiedy będę się mogła ubiegać o pierwsze widzenie z mężem?

RE: więzienie Cieszyn

anusza37 napisał:
Witam, mam pytanie kiedy mogę się ubiegać o pierwsze widzenie z mężem, przebywa w zakładzie w Cieszynie od czwartku

Jeżeli jest jako skazany, czyli po wyroku właściwie możesz od razu. Jeśli jest tymczasowo aresztowany (nie wiem czy w Cieszynie jest areszt czy zakład karny) to wtedy musisz pisać prośbę o widzenie do prokuratora bądź sądu zalezy który organ ma go pod "opieką".

znam przypadek gdzie jest już skazany a pierwsze widzenie mieli dopiero po 2 tygodniach to zależy od ZK i jego administracji bo trzeba zameldować zrobić badania itp

grafryb napisał:
Prawo do widzeń ma od razu oczywiście jeśli nie ma nałożonej żadnej kary. Jeśli kobieta jest jego żoną i ma to samo nazwisko nie ma problemu z widzeniem.

niech będzie po twojemu ja bym zadzwonił dla upewnienia po co jechać i się rozczarować to jest ZK a nie pensjonat

Taak a przez telefon wszystkiego z pewnością się dowie. Bo ten kto odbierze telefon wie z kim ma do czynienia.

grafryb napisał:
Taak a przez telefon wszystkiego z pewnością się dowie. Bo ten kto odbierze telefon wie z kim ma do czynienia.

nie musi wiedzieć to tylko informacja po jakim czasie może się zgłosić na widzenie

Witam.
Orientujecie się, jak wygląda sprawa paczek odzieżowo-higienicznych w cieszynie? Długo trzeba czekać na to całe pozwolenie?
A jak jest z listami, długo idą?
I ostatnie pytanie, jakie są sale do widzeń, takie z szybą czy takie przy stolikach?

Na pozwolenie długo się nie czeka.Wysyłam priorytety i idą zawsze trochę dłużej ale to pewnie dlatego, że listy są czytane jeżeli jest to 1..Widzenia są przy stoliku,mała sala, kilka stolików,ogólnie to najgorsza sala widzeń w jakiej byłam..:) Jest też osobna sala widzeń dla matek z dziećmi ale chyba jest " nieczynna" byłam tam wiele razy ale ani razu nikogo tam nie widziałam.

Ostatnia edycja:
Dzięki ancia86:)
Bo bałam się cały czas że mi prokurator dowali widzenie za szybą, a nie wiem jak bym takie coś zniosła, podejrzewam że nie najlepiej:( A możesz powiedzieć coś więcej o tym zakładzie? Jak podchodzą tam do paczek np, czy się czepiają jak przekroczysz wagę i takie rzeczy. A tak mniej więcej ile idą te listy? Bo mój do mnie wysłał bodajże w piątek, a mam teraz wyjechać i nie wiem, czy np zostać do piątku specjalnie po to żeby poczekać na list,czy nie ma sensu.
Jeszcze jedno pytanie,czy ktos dostal tam pozwolenie na paczke odziezowa bez wyszczegolnionych ubran? Bo wlasnie tam dzwonilam,a facet mi powiedzial ze do 5 kg odziezowa i tyle

Ostatnia edycja:
W tej ogólnej sali są też widzenia za "pleksą"...Paczki żywnościowe do 5- ciu kilogramów jak przekroczysz ten limit to odeślą paczkę lepiej wsadzić miej niż się denerwować czy ja przyjmą..W sumie to nie wiem co tam można wsadzić do tej paczki, bo dawno nie robiłam zawsze kupuję towar w kantynie.Wiem na pewno,że można wsadzić do niej cukier ..Zawsze wysyłam tam list priorytetem dochodzą do trzech dni, z zakładu też tak do mnie dochodzą..Na odzieżową zawsze jest talon więc to co jest tam napisane to wsadz i na pewno to dostanie.

No tylko właśnie z tą odzieżową jest problem. Dzwonilam dziś do zakładu, pan mi powiedział, że jest pozwolenie na paczkę ODZIEŻOWĄ do 5 kg. Pytałam, czy mam czekać na jakieś pozwolenie czy od razu wysłać, powiedział że mam wysłać i tyle. Dziwne to dla mnie...:o Spotkałaś się z czymś takim?

Nie jak ja posyłam odzież to wcześniej mam na nią talon i wyznaczone rzeczy na które ma pozwolenie..Może funkcjonariusz Cię nie zrozumiał i myślał, że chodzi Ci o paczkę żywnościową.Paczka żywnościowa ma limit do 5-ciu kilogramów, nie odzieżowa.Najlepiej jak zadzwonisz tam jeszcze raz i zapytasz ponownie.Chyba się nie dogadaliście..:)

Dzwonilam tam 3 razy.2 razy na brame i w koncu do kierownika. Powiedzial,ze u nich nie ma talonów i wiezień może mieć 8 kg odzieży,czyli mój ma na celi 3, stąd te 5. Kazał zapakować i wysłać,tak też zrobiłam..

madalenkakf napisał:
Dzwonilam tam 3 razy.2 razy na brame i w koncu do kierownika. Powiedzial,ze u nich nie ma talonów i wiezień może mieć 8 kg odzieży,czyli mój ma na celi 3, stąd te 5. Kazał zapakować i wysłać,tak też zrobiłam..

skąd wiesz, że ma na celi 3kg? tak po prostu Ci powiedzieli?

Powrót