Zakład Karny w Cieszynie

• Autor wątku Autor wątku Guest
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam Was serdecznie. Aktualnie piszę artykuł na temat tego, jak wygląda pobyt w więzieniu oczami osadzonego? Często ludzie komentują pobyt w zk porównując go do pobyty w sanatorium. Ja chcę pokazać realia. Może ktoś opowie mi, jak wygląda dzień, z jakimi zagrożeniami, problemami trzeba się zmagać, czego brak... Za każdą informację będę wdzięczna. Może zechce wypowiedzieć się na ten temat również żona/dziewczyna osoby, która trafiła do więzienia. Może ktoś zechce podzielić się swoją historią? Z góry Wam dziękuję :)

Barbara1313 napisał:
Witam Was serdecznie. Aktualnie piszę artykuł na temat tego, jak wygląda pobyt w więzieniu oczami osadzonego?

Ale piszesz na temat pobytu akurat w ZK w Cieszynie?

Każda odpowiedź jest dla mnie cenna, nie tylko dotycząca Cieszyna.

i chcesz pisać "artykuł" o życiu zza krat nie widząc takiego ZK na oczy? Weź przynajmniej poszukaj byłych skazanych i zrób wywiad, albo sięgnij chociaż do filmów Mrozowskiego, a nie próbuj sklejać ochłapów z internetu.

A kto powiedział, że nie widziałam ZK na oczy? Tak się składa, że kilka razy tam byłam i trochę widziałam, ale to tylko teoria, a nie codzienne życie Teraz chodzi mi o to, żeby oprzeć swoja wiedzę o osoby, które tam przebywały - jeśli nie chcesz pomóc to nie krytykuj, jeśli nie wiesz... Pozdrawiam

Barbara1313 napisał:
A kto powiedział, że nie widziałam ZK na oczy? Tak się składa, że kilka razy tam byłam i trochę widziałam, ale to tylko teoria, a nie codzienne życie Teraz chodzi mi o to, żeby oprzeć swoja wiedzę o osoby, które tam przebywały - jeśli nie chcesz pomóc to nie krytykuj, jeśli nie wiesz... Pozdrawiam

Napisałem ci co i jak, a ty sie obruszasz, jak nie wiadomo kto. Chcesz ukazac realia bazujac na komentarzach z internetu? Na glowe upadlas, czy co? Skoro bylas w ZK kilka razy, to dobrze wiesz (a przynajmniej powinnas wiedziec) ze kare odbywaja tam ludzie na roznych oddzialach i z roznymi wyrokami. Dla jednego ZK bedzie sanatorium bo dostal P/2-z i pierdzi w kojo bo zaraz wychodzi. a dla innego pieklem bo ma R/1-z i siedzi na N-ce z paroletnim wyrokiem. Radze zapoznac sie z tematem, a nie brac sie za cos, o czym nie ma sie zielonego pojecia.

Oczywiście szanuję Twoją opinię i dziękuję, że tak się przejąłeś moim postem. ;)

Witam może mi ktoś napisać jaki jest dojazd do zk np z dworca pks lub pkp . Bardzo prosę o odpowiedz jak sie tam dostać . Pozdrawiam:)

monisiaczek22 napisał:
Witam może mi ktoś napisać jaki jest dojazd do zk np z dworca pks lub pkp . Bardzo prosę o odpowiedz jak sie tam dostać . Pozdrawiam:)

Podpisuje się pod tym, a może ktoś tu jest kto wie jak dojechać z Katowic?

Mam pytanie, mój syn trafił do ZK Cieszyn na sankcję. Ktos może mi powiedzieć jakie są warunki na AŚ? Syn trafił jeszcze na małolatkę, dopiero w kwietniu stuknie mu 21.

Julia424 napisał:
Podpisuje się pod tym, a może ktoś tu jest kto wie jak dojechać z Katowic?

Z Placu Andrzeja busem "BusBrothers" a w Cieszynie to się pytać bo to niedaleko, można dojść w pięć minut

Witam! Mój przyjaciel trafił do ZK w Cieszynie na odsiadkę sankcji (2 miesiące)
byłam świadkiem w sprawie stąd pytanie czy mogę starać sie o widzenie z Nim bądź wysłać list na swoje nazwisko bo wiem, że będzie go czytał najpierw prokurator co może zaszkodzić mi jak i jemu. Adwokat wysłał zażalenie w sprawie sankcji, myślicie, że jest szansa, że po dwóch miesiącach Go wypuszczą skoro już ma zawiasy?

koś aktualnie ma jakieś informacje o tym zk?? moja połowka tam przebywa ....:mad:

?? czegoś nie wieesz ? pod emotikionkami jest opis ... chyba dość czytelny :-D

Witam czy jest tu ktoś kto mi odpowie jak jest w Cieszynie na sankcji na 2018 rok?Jestem tu nowa i pierwszy raz w takiej sytuacji zatrzymali mi konkubenta na 3 miesiące sankcji pierwszy raz karany za to za co odsiaduje tą sankcje .

Powrót