Zakład Karny w Cieszynie

• Autor wątku Autor wątku Guest
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Hej przeżywam teraz masakrę ponieważ mój najlepszy przyjaciel siedzi w ZK Cieszyn a teraz jeszcze od zeszłego Poniedziałku doszedł tam chłopak ;( Więc mam do was pytanie..... Jeżeli mój chłopak nie miał jeszcze ani jednej sprawy ja mogę normalnie do niego list pisać??

Witajcie dziewczynki:)
Dawno mnie tu nie było...
Mam chłopaka w areszcie śledczym w Cieszynie, zmagamy się z całą sytuacją już 7 miesięcy. Jeśli macie jakieś pytania to nie krępujcie się, postaram się Wam pomóc :)

Droga dago ...
listy możesz pisać do swojego chłopaka kiedy chcesz!!
Musisz się liczyć jedynie z tym, że będą one długo szły... ponieważ muszą zostać ocenzurowane przez prokuraturę lub sąd ( w zależności gdzie znajdują się akta ) a jak wiadomo oni mają dużo czasu...
Dlatego też nie możesz pisać w tych listach żadnych rzeczy związanych ze sprawą, ponieważ zostaną one Ci odesłane lub zabrane do dowodów sprawy.

Iza852
kopertę adresujesz:
imię nazwisko, najlepiej jest oddać imię ojca.
i adres czyli:
ul.B.Chrobrego 2
43 - 400 Cieszyn
ZK w Cieszynie
jeśli znasz sygnature akt to też możesz dopisać, ale nie jest to konieczne.

Proszę używać opcji "edytuj. Nie piszemy posta pod postem. Połączyłam Twoje posty

Ostatnią edycję dokonał moderator:
jak tam jest....

Witam!
Chciałam dowiedzieć się jak są zasady i warunki w ZK w Cieszynie. Od dwóch dni przebywa tam mój brat. Jeśli ktoś odwiedza to forum kto tam przebywał bardzo proszę o kontakt. Podaje adres skrzynki: anulka100@op.pl Z góry bardzo dziękuje. :help:

widzenia są w sobotę, niedzielę i poniedziałek. warunki nie są złe, służba więzienna też ok. mąż tam przebywa i raczej nie narzeka. ponoc jedzenie jest okropne, bez smaku i mało. sala widzeń mała, zakupy robi się po widzeniu. Ania jak masz jakieś pytania jeszcze to pisz na priv.

Witam wszystkich. Chciałabym uzyskać jakieś informacje o zakładzie karnym w Cieszynie, bo wczoraj policja zabrała mojego ojczyma i dziś przewieźli go do zakładu karnego w Cieszynie. Najzabawniejsze jest to że nie wiemy dlaczego. Policjanci którzy przyjechali nie mieli podanego powodu i moja mama jest załamana. Nie wiemy co robić żeby się czegoś dowiedzieć.. kiedyś mój ojczym żyrował komuś pożyczkę i podobno ten facet wykręcił jakiś numer ale odbyła się za to sprawa i ojczym miał do zapłacenia kare , która zresztą wpłacił. Miał też odrobić miesiąc prac społecznych, ale to było ponad 10 lat temu.. nie mamy innych pomysłów dlaczego mieli by go zabrać. I chciałabym wiedzieć czy można tam jechać i czy nas wogóle wpuszczą.. co mu tam zawieść.. jesteśmy z Jastrzębia Zdroju i słyszałam że mogą go później przewieść na R2 na Szeroka.. nie wiem co myśleć.. Dla kogo jest zakład w Cieszynie ? za jakie wyroki są tam ludzie? z góry dziękuję za jakie kolwiek informacje

Dzięki, że mi odpisałaś paati!
Mam bardzo dużo pytań. Dlatego podałam swój e-mail. Więc skontaktuj się ze mną tą drogą.

A ja sugeruję jednak, by informacje na temat zk podawać tutaj, a nie poprzez maile. Inni użytkownicy, szukający wiadomości też chętnie poczytają.

Witam wszystkich. Jestem tu nowa, bo i jestem w nowej sytuacji zyciowej. Moj brat przebywa w zakladzie karnym w cieszynie. Ma wyznaczona sankcje do 2.12. Czy ktos moglby mnie poinformowac, jak wyglada tam zycie, jak sa traktowani wiezniowie, czy jest tam niebezpiecznie?? Prosze o cokolwiek... Przebywam poza granicami kraju i jest mi ciezko sie cokolwiek dowiedziec, bo moj brat ma 33 lata i istnieje cos takiego jak ochrona praw osobowych... Prosze o pomoc.... Z gory dziekuje za wszystko...

witaj MARTA według mnie w Cieszynie nie jest źle. mój mąż tam przebywa, tylko że jako skazany,a twój brat jeśli jest na sankcji to raczej nie będzie mógł dzwonic no i listy idą przez prokuraturę, więc dłużej.nie martw się, myślę,że twój brat da sobie radę...a jak wygląda życie tam , no cóż, jest to zakład karny zamknięty, więźniowie siedzą 23h w celi, jest tylko 1 h spaceru dziennie. jak byś chciała pogadac to napisz PW.

Witam. Dzisiaj do aresztu tymczasowego w Cieszynie trafił mój przyjaciel za pobicie. Wcześniej był 48h na policji. Chciałabym wiedzieć jakie ma tam prawa odnośnie telefonów i czy na tym etapie można to oskarżenie wycofać bo ten co go tam wsadził chce to wycofać.

Witajcie...
Sprawa wygląda następująco :
Mój kuzyn jest osadzony w Cieszynie, wpisał mnie na listę widzeń, ale po jakiejś weryfikacji mnie z niej usunęli, przyczyną podobno jest to, że byłem 4 lata temu osadzony w AŚ w Mysłowicach...
Czy nie można nic zrobić, żebym go zobaczył?
Sprawy się w ogóle nie łączyły więc nie rozumiem o co chodzi.

sprawy nie muszą się łączyć....osoby wcześniej karane nie mogą odwiedzać innych w zk

klara1982 napisał:
sprawy nie muszą się łączyć....osoby wcześniej karane nie mogą odwiedzać innych w zk

Nie byłem karany, nie mam jeszcze wyroku prawomocnego.
Wyszedłem z AŚ w połowie 2007 roku a sprawa jeszcze się toczy przed sądem okręgowym w Katowicach.

Ostatnia edycja:
Jacek19856 nie mam jeszcze wyroku prawomocnego

to może toczy sie wobec Ciebie jakieś postępowanie właśnie ...to pewnie wystarczy...

klara1982 napisał:
osoby wcześniej karane nie mogą odwiedzać innych w zk

Mogę. Niby dlaczego "z klucza" mają nie móc?
Kazdy przypadek należy indywidualnie ocenić. Czasami ktoś może nie mieć rodziny, krewnych a tylko kolegów z więzienia. I dożywocie na karku. To co, ma z nikim się nie spotykać?
A może być tak, że zamiast z bliskimi woli spotykać się z ... kolegami, którzy z niejednego pieca chleb jedli. I wtedy też chyba należy inaczej podejść.

klara1982 napisał:
Jacek19856 nie mam jeszcze wyroku prawomocnego

to może toczy sie wobec Ciebie jakieś postępowanie właśnie ...to pewnie wystarczy...

Ano toczy, to za co siedziałem, i to pewnie wystarczyło...

Forg - domyślam się ,że istnieją szczególne przypadki ale ogólnie jest chyba powiedziane,że takie osoby nie mogą...

Dla mnie to kompletnie nie zrozumiałe, zdemoralizować go mam czy co? Bo nie rozumiem, dziwne prawo...

Powrót