Zakład Karny w Jastrzębiu

• Autor wątku Autor wątku barbi1985
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
jak własnie widać nie pisałam że się należy ...
a mój ma za mały wyrok żeby dostać przepustkę bo nawet się to nie opłaca...
i napisałam że "niby" jest tak że po odsiedzeniu jednej trzeciej, nie napisałam że jest tak w kodeksie a to jest różnica.

moj men w grudnu 2009 w jastrzebiu dostal przerwe w karze bez problemu :)teraz wrocl do aresztu w bielsku pi roku przerwy musi dosiedziec 2 i polmiesiaca do warunkowego a na dniach maja go przeniesc do jasrzebia lub wojkowic wiec nie wiem gdzie bedzie stawal na wokande ale czy wyjdzieto nie zalezy od tego gdzie siedzi tyko czy spelnia wszystkie przeslanki do zwolnienia warunkowego.Moj nie dostal oprzerwe bo miał przesiedziane dopiero3 i polmiesiaca,teraz warunkowe wychodzi mu na11 marca

Mysle ze bedze dobrze;)

Witam wszystkich!!!
Czy jest moze ktos kto jezdzil lub jezdzi z KRAKOWA?
Ciezko znalezc mi polaczenie. Znalazlam jakiegos pksa ale jezeli chodzi o godziny sa fatalne.
Moze zna ktos jakies dobre polaczenie?
MOze byc z przesaidka, tylko nie wiem gdzie najlepiej byloby mi sie przesiasc? MOze Katowice? Bardzo prosze o pomoc

Hmmm z najlepiej by bylo z Krakowa do katowic.. a z Katowic z dworca PKS odjezdza DRABAS do Jastrzębia:) cena biletu Katowice - Jastrzebie 8 zł

Ostatnia edycja:
Witam potrzebuje porady osoby która wie dokładnie co i jak jest w zk Jastrzebie zdrój. jest tu ktos kto ma partnera który przebywa w tej chwili w tym zk?? jesli tak to bardzo bym prosiła o kontakt :) Pozdrawiam a dokładnie to chodzi mi o widzenia bezdozorowe czy tam wogóle takie są o przepustki i czy mozna starać sie o pzrerwe w karze ?? Bo jak tam jest to mniej wiecej wiem bo jezdżę tam na widzenia do swojego partnera podstawowe rzeczy wiem ale nie wiem co robic by mu pomóc też w jakis sposób:(

Ostatnia edycja:
W niedzielę wybieram się do brata, powiedzcie jak wyglądają tam widzenia?
Jak to jest ze zgłoszeniami i później z wywoływaniem,jak długo się czeka? Czy mogę w kantynie kupić bratu coś "na poczęstunek"?;) Jak jest z paczkami,zakupami itp...
Ogólnie to proszę o wszystkie informacje związane z tym ZK.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam, jest tutaj moze ktos, kto jezdzi do zk w jastrzebiu, moj maz tam trafil niedawno i warto by bylo wymienic informacje. Pozdrawiam i czekam na odp

Witaj ja tam jeżdzę do swojego faceta siedzi tam od 3 miesięcy a co byś chciała wiedzieć??

fajnie ze wkoncu ktos sie odezwal:) najbardziej to chcialabym wiedziec jak tam jest z przepustkami i mozliwoscia pracy, bo to co moj sie dowiaduje to kazda informacja jest inna a teoretycznie normalne przepustki naleza mu sie dopiero po 22 wrzesnia, ale nie wiemy jak to jest w praktyce, dziekuje bardzo z gory za kazda informacje, czekam rowniez na wiadomosci prywatne , pozdrawiam

Witaj elwi198 no z tego co mi wiadomo to nie jest tam ciekawie z przepustkami mój właśnie też się stara cały czas o przepustki i o robotę on wprawdzie ma jeszcze trochę do odsiadki ale chciałby iść do roboty i ciągle mu jakieś problemy robią ale ja mam nadzieję że już niebawem dostanie robotę a potem jakąś przepustkę bądźmy dobrej myśli pozdrawiam cieplutko :)

W Jastrzębiu oebcnie jest bardzo trudno o płatna prace... predzej spoleczną ale trzeba sobie ja "wychodzic". Z przepustkami..jak sie nalezą to bedą..ale tez zalezy od wychowawcy :):rolleyes:

bylam dzis na widzeniu i rozmawialam z wychowawca meza, niestety dowiedzialam sie, ze dopoki moj ma tzw "czynnosci sadowe" moze zapomniec o pracy, przepustkach itp. A adwokat znowu mowi mi ze odroczenie sprawy nie jest czynnoscia sadowa, poniewaz wyrok juz zapadl, ale niestety wychowawcy wrzucaja wszystko do jednego worka :( jestesmy w kropce, nic tylko czekac az rozpatrza wkoncu wniosek.

Witaj no mój też własnie ma tak zwane czynności jest jeszcze świadkiem do jednej sprawy i jak narazie może zapomnieć o przepustce. Bądzmy cierpliwe może wkońcu się doczekamy :)

no ja mam nadzieje, tylko ze nam bardzo zalezalo poniewaz w piatek nasza coreczka ma roczek a 1/4 kary mija w czwartek, wiec liczylismy wlasnie, ze moze sie uda, ale z tego co widze to lipa:( a dlugo juz jezdzisz do jastrzebia?

Witajcie mam jedno pytanko czy któraś z was była kiedyś na rozmowie u wychowawcy.
Ja właśnie mam iść porozmawiać tylko niewiem z jakim wyprzedzeniem trzeba sie umówić z tym wychowawcom i czy faktycznie jest tak że taka rozmowa jest kosztem widzenia?
Byłabym wdzięczna za szybką odpowiedź. :)

Wchodzac na widzenie, informujesz sw (przy takim stoliku oni siedza) ze chcialabys prosic o rozmowe z wychowawca (czasami jest tak, ze skazany musi podejsc, prosic o taka rozmowe, zalezy od straznika) i normlanie idziesz na widzenie, a wychowaca do was przyjdzie i na sali widzen z nim porozmawiasz. A jedziesz jutro na widzenie?

Patunia, najlepiej zadzwoń do ZK i poproś o połączenie z konkretnym wychowawcą, a ten już Ci powie kiedy możesz z nim porozmawiać. Na widzeniu możesz poprosić o taką rozmowę, ale musisz się liczyć z tym, że może to być wychowawca dyżurujący.

Ja razmawialam na widzeniu z wychowawca meza, prosili tylko zeby powiedziec z ktorego pawilonu. No, a jak dzwonilam, to niestety dowiedzialam sie tylko, ze rozmowa telefoniczna jest niemozliwa. Ale mozna probowac. :)

elwi198, przez telefon informacji żadnych nie uzyskasz, ale umówić się telefonicznie na rozmowę możesz.

Powrót