Zakład Karny w Jastrzębiu

• Autor wątku Autor wątku barbi1985
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
nowa 0481 napisał:
Czy ktoś jeżdzi może z Krakowa? Wybieram się na widzenie? proszę o info

Ja jestem z Krakowa i w najbliższym czasie wybieram się do Jastrzębia.

Witam Was :) Mój brat tam prawdopodobnie trafi w poniedziałek dziękuje Wam za te wszystkie wskazówki związane z dojazdem itp :brawo:

Witajcie, 3 tygodnie temu mój brat został przewieziony do tego zakładu, niestety od tej pory nie dzwonił, a ja chciałabym mu zrobić paczkę i interesuje mnie jak to teraz zrobić, ponieważ na stronie zakładu karnego wyczytałam, że paczki tam robi się za pośrednictwem "zamówienia".
Czy ktoś korzystał może po 1.07. br z takiej formy zamawiania paczki ? Czy to tylko skazany może "złożyć zamówienie" na taką paczkę czy ja jako siostra również mogę? Nie bardzo rozumiem, jako że 3 m-ce temu jeszcze tradycyjnie taką paczkę wysyłałam wówczas do ZK Wołów.
Będę wdzięczna za info :)

Jako siostra możesz ale najpierw nawiąż kontakt z braciszkiem, ponieważ taką paczkę można zrobić raz w miesiącu - i mógł mu już ktoś inny zrobić. Albo sam sobie zrobił.

Tak ja wiem jeśli chodzi o terminy, że jest to raz na miesiąc, natomiast chodzi mi bardziej o to jak wygląda takie zamówienie paczki ?!
Kontakt z bratem oczywiście mam, jednak od kiedy jest w tym Zakładzie w Jastrzębiu jeszcze nie dzwonił, co trochę mnie dziwi bo zawsze dzwonił co tydzień, dodam że w Jastrzębiu jest na terapii dla alkoholików- czy te terapie są tam zamknięte, to znaczy czy więzień nie może się w ogóle kontaktować za pomocą telefonu również ?
Sama już nie wiem, zakładany czas tej terapii to 3 miesiące, po czym brat miałby wrócić do ZK Wołów.

melania89 napisał:
Tak ja wiem jeśli chodzi o terminy, że jest to raz na miesiąc, natomiast chodzi mi bardziej o to jak wygląda takie zamówienie paczki ?!

Przecież na stronie internetowej tej jednostki jest szczegółowa instrukcja "obsługi" - z obrazkami oraz podanym numerem telefonu dla wątpiących ...

Powrót