Zakład Karny w Jastrzębiu

• Autor wątku Autor wątku barbi1985
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Już wruciłam i czekałam tak jak zwykle godzine.... ale juz tesknie:( no z pierwszymi jest ok ale z drugimi juz w samym kibelku to nie bo zamek jest zepsuty i musisz sobie trzymac drzwi bo się nie zamykaja zobaczysz sama bo watpie żeby naprawili:) hehe ale mamy temat:D ja równierz życze Ci krótkiego czekania:)

Madalenka ja w niedzielę jeszcze nie byłam, a o której byłaś pod bramą? lepiej być wcześniej, czy później, kiedy jest więcej ludzi? A godzina to chyba nie tak dużo jak na ten ZK :confused:

No ja jestem przewaznie rano przed 10 na miejscu i jest troche ludzi ale póniej jest jeszcze więcej..... ja osobiście wole być rano.:)

Witam wszystkich. Mój przyjaciel trafił do ZK w Jastrzebiu czy ktoś mi może przybliżyć jak tam jest. Marwie się o niego a na razie nie miałam żadnych wiadomości :(
Będę wdzięczna.
Pozdrawiam.

Witaj Agnieeeszko. ZK w Jastrzębiu opuściłem we wrześniu 2008 i spędziłem na "petce" 14 miesięcy.
Jak już pewnie wiesz, jest to zakład półotwarty, osadzeni maja tam więcej swobody, niema cel, są sale które są otwarte, pawilony zamykane są na noc, na teranie zk osadzeni maja dostęp do telefonów, wtedy było ich 7 na cały zakład. Jest mały "park", boiska czytelnia i biblioteka. Możliwość pracy poza murami.
Napisz co konkretnie chciała byś wiedzieć, odpisze jak najszybciej.

Dziękuję za odp. Wiesz mój przyjaciel jest w ZK na ul. Norwida mam nadzieję ze o tym mówimy i z tego co mówisz nie jest tam az tak żle. Dziwi mnie tylko fakt ze skoro jest to półotwarty ZK to dlaczego on tak milczy ale moze sie wstydzi... Wczoraj napisał tylko sms z adresem abym list napisała i podała swój dokładny adres to on tez do mnie napisze. Interesuje mnie ogólne życie: ludzie, jedzenie, warunki itp

Witam.
Mówimy o tym samym Zakładzie.
Do telefonów dostać się jest ciężko, jak pisałem wcześniej jest ich 7 na około 1300 osadzonych. może dzwoni do rodziny albo niema jak zadzwonić, za impulsy można coś kupić, papierosy, jedzenie.....
jeśli chodzi o ludzi to tak jak wszędzie. każdego tam spotkasz.
Jedzenie. Da się zjeść ale ogólnie katastrofa. Da się załatwić coś wewnątrz lepszego.
Warunki. Niezłe jak ja byle na pawilonach była tylko zimna woda, przed moim wyjściem zaczęli kopać pod ciepłą wodę do pawilonów. może już jest. na pawilonach w miarę ciepło nawet w zimę.
ogólnie da się tam żyć.
A jeśli chodzi o listy , wszystkie są ważne. tak jak widzenia i paczki. Zakład karny musi wiedzieć ze osadzonym ktoś się interesuje. rodzina, przyjaciele, koledzy.

Dzięki Dudi80 choc troszkę mnie uspokoiłes

A czy listy dochodzą w opóźnionym tempie czy raczej normalnie?

Listy dochodzą normalnie i to wiem po sobie bo mój P tam przebywa także z tym tu nie ma problemu. A powiem Ci że ja wysyłam specjalnie jeszcze priorytetem i np. jak wysle w poniedziałek to w środe już go dostaje.;)

Dudi80 mam do Ciebie pytanie, czy trafiają tam osoby po raz pierwsze osadzone??
Mój T. jest na sankcji i tak podejrzewam że pójdzie na Jastrzebie albo na Strzelce...
jest tam stosowana przemoc???
Dziekuje:)

ZK Jastrzębie Zdrój to zakład karny dla recydywistów i pierwszy raz karanych. Jest jednostką typu półotwartego. Zanim Twój T. nie dostanie grupy nie ma co wróżyć :rolleyes:

patrycja101 napisał:
Dudi80 mam do Ciebie pytanie, czy trafiają tam osoby po raz pierwsze osadzone??
Mój T. jest na sankcji i tak podejrzewam że pójdzie na Jastrzebie albo na Strzelce...
jest tam stosowana przemoc???
Dziekuje:)

lub Wojkowice. A gdzie nie ma stosowanej przemocy w ZK?? wydaje mi się że jak jest się w porządku do współwiężniów to będzie dobrze nawet jeden drugiemu pomaga więc bez obaw

Ostatnia edycja:
Hej ludziska!!! Mam wielką prośbę...
Jestem z Bielska w niedzielę się wybieram DO ZK w Jastrzębiu. Tak wogóle to jestem z bielska. I nie mam bladego pojęcia co i jak i gdzie kiedy...
Może znajdzie się jakaś dobra duszyczka i mi pomoże... a może ktoś tam z bielska się wybiera...Bardzo proszę o odpowiedź

anamika83 napisał:
Hej ludziska!!! Mam wielką prośbę...
Jestem z Bielska w niedzielę się wybieram DO ZK w Jastrzębiu. Tak wogóle to jestem z bielska. I nie mam bladego pojęcia co i jak i gdzie kiedy...
Może znajdzie się jakaś dobra duszyczka i mi pomoże... a może ktoś tam z bielska się wybiera...Bardzo proszę o odpowiedź

witaj. do Jastrzębia najlepiej dostac sie pksem, proponuje jechac wczas rano. bo pózniej jest tam dużo ludzi i długo sie czeka. lepiej jechac w tygodniu widzenia są w środe, jest mniej ludzi wtedy.

jaki jest adres do zakladu karnego w jastrzebiu zdroj?

44-268 Jastrzębie Zdrój
ul. C. K. Norwida 23

Hej czy znajdują się tu jakieś osoby które jeżdżą do Jastrzębia imają czasami wolne miejsce i mogłabym się z nimi zabrać serdecznie wszystkich pozdrawiam i czeka na odpowiedź

witam, jestem z katowic. może znalazły by się jakieś osoby które też są z k-ce i jeżdżą do jastrzębia? chętnie bym się zabrała.

:)witam jak chcesz to mozemy się umowic ja tez jezdze ;)ale drabasikiem;)

Powrót