Zakład Karny w Jastrzębiu

• Autor wątku Autor wątku barbi1985
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam...
Czy może ktoś mi udzielić informacji na temat ZK w Jastrzębiu...jaka jest opieka postpenitencjarna, jaki jest personel itp. Najlepiej jakby to była osoba, która tam była lub ktos zorientowany
PS Jaka jest pomoc na 6 miesięcy przed opuszczeniem zakładu, jak jest z osobami uzależnionymi...itd.

Witam jestem z Będzina i chcialbym sie dowiedziec jak najlepiej dostac sie z Katowic do Jastrzebia w niedziele na widzenie rano chodzi mi czy autobusem ,busem, pociagiem i od której do której sa widzenia .

Najlepiej bedzie chyba Ci dojechac busem DRABAS z pod dworca PKS.

placiu5 napisał:
Witam jestem z Będzina i chcialbym sie dowiedziec jak najlepiej dostac sie z Katowic do Jastrzebia w niedziele na widzenie rano chodzi mi czy autobusem ,busem, pociagiem i od której do której sa widzenia .

Drabas będzie najodpowiedniejszy ewentualnie pociągiem do Rybnika i z przystanku URSZULANKI zaraz koło stacji PKP jedzie autobus EXPRESOWY E-3 czas jazdy z Rybnika do Jastrzębia około 50 min do tego ten pociąg 59 min

Drabas 8zł
Pciąg+ autobus z Rybnika w jedną stronę około 14zł

placiu5 najlepiej busikiem czyli Drabasem;)ja co 2 niedziele jezdze...polecam godz.popoludniowe bo mniej ludzi i mniej czekania ;)

Hej, a jak to jest z wokandami w Jastrzębiu czy ktoś może cokolwiek poiedzieć?

Witam was wszystkich jestem pierwszy raz na tym portalu a to dlatego że dzis mojego faceta przewieziono do Zk w Jastrzebiu. Jestem z Zabrza i mam pytanie prosze mi powiedzieć czy idzie dojechac pks z Bytomia do jastrzębia i z centrum z Jastrzebia jak dojechać do tego Zk??

Witam jestem tu dzis nowa mam pytanie na temat tego zakładu zdrój w Jastrzebiu:) mój facet dzis tam został przewieziony i chciałabym mniej wiecej wiedziec pare najwazniejszych rzeczy kiedy i ile widzeń jest na miesiąc czy sa mozliwe przepustki i jak jest z telefonowaniem??? Byłabym bardzo wdzieczna gdyby ktos udzielił mi odpowiedzi

Ile razy można się witać?? proszę najpierw poczytać istniejące tematy, w tym ten zamiast publikować posta pod postem (moderator)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
RE: ZK Jastrzębie Zdrój

Ja dziewczyny dzwoniłam do zk i poinformowano mnie że sa 3 widzenia na miesiąc w sroda 9-15:00 w niedziele 9-17:00 paczki raz na kwartał oczywiscie spakowane w kartonie dzwonienie codziennie jesli jest dostęp do budki bo jak mi wiadomo jest bardzo mało budek na cały zk

witam wszystkich. Jestem nowa i pewnie spędzę trochę czasu z wami.

Piszę do was z prośbą o odpowiedź na moje pytanie. Mojego z Katowic przenieśli do Jastrzębia. Mieszkam w Bielsku , ale co do dojazdu to wraz z przeczytaniem waszych postów wywnioskowałam że najlepiej jest autobusem podjechać. a Moje pytanie dotyczy tego iż, mój skazany jest na 3 lata odsiedział już ponad rok. Po jakim czasie mniej więcej może dostać przepustkę ? a co z wokandami w Jastrzębiu Zdroju ?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

jeśli chodzi o dojazd najlepiej i naj szybciej jest pociągiem do Rybnika później autobusem E-3 [expres] do jastrzębia ewntualnie wysiądź w Żorach i autobusem prywatnym DRABAS czy jakoś tak się on nazywa do jastrzębia

witam chcialabym sie dowiedziec jak najwiecej o tym zakladzie karnym w jastrzebiu bo kilka dni temu trafil tam moj facet i strasznie sie martwie czy sobie tam poradzi:(

a co dokładnie byś chciała wiedzieć ?

coś o paczkach, widzeniach, telefonowaniu, dojeździe, wokandach, przepustkach, warunkach tam panujących ?

Chętnie Ci pomogę.

Cześć wszystkim stęsknionym, i tym które już nie muszą :)

A ja chętnie dowiem się jak tam w ogóle jest? Mój M. chyba tam trafi na dniach:(

przedewszystkim jak to teraz jest z tymi wokandami? co do paczek wiem wszystko i tefefonow:) ale chcialabym sie tez dowiedziec czy moj moze sie starac o wiecej widzen w miesiacu ??

do dżaga : widzenia można otrzymać w nagrodę np. za dobre zachowanie. Z wokandami jest słabo, nawet bardzo. Ostatnio stanęło 28 a wyszło dwóch także same widzicie jak jest. Bardzo ciężko wyjść za pierwszym podejściem na wokandę ale może będzie miał szczęście, dużo zależy od jego zachowania i podejścia.

do grafyb : hmm... no jak jest ? cele są otwarte cały dzień, jedzenie nie dobre ( z tego co mówi mój ) ale też nie można spowiedziewać się pysznych obiadków. W porównaniu do innych placówek nie jest najgorzej, mają tam boisko do gry w piłkę, tenisa itp. Da radę ;)

No raczej musi dać radę nie ma innego wyjścia:) ale z tymi wokandami to kurczę się zmartwiłam:(

grafryb napisał:
ale z tymi wokandami to kurczę się zmartwiłam:(

Nie miejsce odbywania kary decyduje o warunkowym przedterminowym zwolnieniu a spełnienie określonych w przepisach przesłanek. i przekonanie o ich spełnieniu sędziego (bo to też sztuka, którą nie wszyscy znają).

marnie, bynajmniej w przypadku mojego. Niby jest tak że można otrzymać ją po odsiedzeniu jednej trzeciej kary, niestety mój siedzi ponad połowę i nic. Tam niektórzy dostają przepustkę na kilka miesięcy przed zakończeniem kary, tak samo jest z wokandami. Naprawdę ciężko.

ddziewczyna napisał:
Niby jest tak że można otrzymać ją po odsiedzeniu jednej trzeciej kary, niestety mój siedzi ponad połowę i nic.

Po pierwsze nie po jednej trzeciej.
Po drugie - można, to nie oznacza, że "się należy".
Po trzecie - dobrze, że napisałaś, że w przypadku "Twojego". Widocznie nie zasłużył. I dlatego nie dostał a nie dlatego, że siedzi akurat tam gdzie siedzi.

Powrót