Zakład Karny w Potulicach i OZ Strzelewo

• Autor wątku Autor wątku uwiezionaznim
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Mychaa2 młodociani (jeśli ktoś nie skończył 21 roku życia) mają 3 widzenia w miesiącu czyli lepiej bo jak ktoś ma skończone to ma tylko 2.

wiem wiem ale co by musil zrobic zeby te 3 godziny mu zlonczyli ?
wtedy raz na miesiac tylko ale dluzej..
a moze wieciejak to jest z podjeciem szkoly lub pracy ?

Mycha musi napisać prośbe do dyrektorki o połączenie godzin... musi podać konkretną datę kiedy ma odbyć się to dłuższe widzenie i wtedy taka prośba zostaje rozpatrywana..
ale najważniesze jest to żeby wpisał Cię na listę i żeby tą listę zaakceptowała dyrektorka... bo jeśli tego nie będzie to nie wpuszczą Cię na widzenie.

Mychaa2 jeśli chodzi o szkołę to też musiałby napisać prośbę do dyrektora by go przenieśli na pawilon 7 tam właśnie jest szkoła...mój M ma zamiar napisać prośbę bo z tego co się dowiadywał to zajęcia zaczynają się w lutym...
aaa i jeśli Twój Misiek czegoś nie wie to niech śmiało pyta wychowawcy..on ma obowiązek udzielić informacji...

Ostatnia edycja:
literka 21 napisał:
Mycha musi napisać prośbe do dyrektorki o połączenie godzin... musi podać konkretną datę kiedy ma odbyć się to dłuższe widzenie i wtedy taka prośba zostaje rozpatrywana..
ale najważniesze jest to żeby wpisał Cię na listę i żeby tą listę zaakceptowała dyrektorka... bo jeśli tego nie będzie to nie wpuszczą Cię na widzenie.

my próbowaliśmy połączyć widzenia isię nie zgodzili[nawet mieliśmy zaświadczenie,że jestem dopiero co po operacji i trudno mi tak daleko dojezdzać...]
ale wszystko zależy od wychowawcy i zachowania osadzonego trzymam kciuki ;)

Dzieki ;)
pierwszy raz jestem w takiej sytuacji strasznie sie boje o niego, zadnego kontaktu :(
nawet jak chce napisac do niego do Potulic nawet niewiem jaki dokladny adres do mlodocianych podac :(
w ogole wiecie moze jak tam jest moze macie kogos na mlodocianych ?

cześc wszystkim!!

ma ktoś kogoś w Strzelewie?

chodzi mi o to czy przez ostatnie 2 dni był kontakt ze skazanym? czy telefonował? zastanawiam sie czy telefony niedziałają bo mój nie dzwoni a wiem ze kiedyś już taka sytuacja była. Proszę o odpowiedź!! :(

Mycha ale jeśli twój jest w ZK tak ? to moze dzownić co dwa dni.. adres do Potulic:
al. Parkowa 1 89 - 120 Potulice- (oczywiście), przy nazwisku twojego faceta wpisz imię jego ojca.
Jeśli chcesz żeby zadzwonił do ciebie to wyśli mu w liście kartę telefoniczną i napewno zadzwoni. Wyślij ten list priorytetem poleconym to dojdzie w 2 dni. Ty czy jego rodzina mozecie zadzwonic do Potulic, podać nazwisko osadzonego i powinni was przełączyć do wychowawcy, i od niego napewno się wszystkiego dowiecie. Nie ma rzeczy niemożliwych kochana !
Nosferau to dziwne bo moj A. pisał prośbę o połączenie godzin w zeszłym miesiącu i bez problemu połączyli. A teraz mamy przedłużone bo mu wychowawca wystawił nagrodówkę :)

witam ;) moj przyjaciel został wlasnie przeniesiony z przejsciowki do Potulic. Jak na razie ma grupe zamknieta - czy to oznacza, ze listy mam adresowac na adres Al. Parkowa 1? bo rozumiem, ze na Działkowej tylko P2 i P3, tak? nie wiem tez wlasnie jak wyglada sprawa z wysylaniem kart telefonicznych listem - nie bedzie z tego powodu problemow, jest to dozwolone? z gory dziekuje :)

Literko z tego co wiem wychowawca nie udzieli informacji przez telefon sama probowalam, nalezy sie z nim spotkac w dniu widzen kiedy na dyzur, wiec jesli chce sie porozmawiac trzeba tak sobie dopasowac widzenie kiedy wychowawca ma dyzur - tak mi powiedziano i M. tez przekazal mi taka inforamacje. Moze ktoras juz miala okazje rozmawiac w wychowawca?

czy naprawde nikt nie ma kogoś w Strzelewie???:(

tak ale w Strzelewie i chodziło o przepustki wiec rozmowa przebiegła bardzo miło. To zależy o czym chesz z nim rozmawiać...

Adenko to ja już nie wiem.. pamiętam jak mojego A. mama dzwoniła do wychowawcy i rozmawiała z nim..

Awful jesli jest na zamku to listy wysyłasz pod adres al. Parkowa 1, karte tel. tez mozesz włozyć ale wtedy najlepiej wysli list poleconym priorytetem (chyba 4,40 zł) - jest to jak najbardziej dozwolone... my wysyłamy A. listem nawet długopisy, ołówki, gazety, zeszyty.

adena- jeszcze zależy jakie ma zachowanie bo od tego bardzo dużo zalezy i jak przebiega rozmowa

hejka!! a mam takie pytanko...żeby w Potulicach starać sie o widzenie ale z wychowawcą to co trzeba zrobić? bo w innych zk po widzenui pisze sie prośbę i już a tu w soboty i niedziele można? bo jestem w 7miesiącu ciąży i jeżdze z warszawy(a może ktoś 15.11 wybiera sie do Potulic i zabierze 2 osoby-zapłacimy oczywiście) a mój Aniołek nie dostał przerwy w karze(u Sędziego stawał a nie u Sędziny) bo w styczniu na wokande może stanąć a jak mi on jest teraz potrzebny!!!!!!!:mad:

Literka-dluopisy zeszyty ? hmm na adres jaki wysylam list zalezy czy jest na p1 lub p2 czy p3 tak ?

literka 21 napisał:
Mycha ale jeśli twój jest w ZK tak ? to moze dzownić co dwa dni.. adres do Potulic:
al. Parkowa 1 89 - 120 Potulice- (oczywiście), przy nazwisku twojego faceta wpisz imię jego ojca.
Jeśli chcesz żeby zadzwonił do ciebie to wyśli mu w liście kartę telefoniczną i napewno zadzwoni. Wyślij ten list priorytetem poleconym to dojdzie w 2 dni. Ty czy jego rodzina mozecie zadzwonic do Potulic, podać nazwisko osadzonego i powinni was przełączyć do wychowawcy, i od niego napewno się wszystkiego dowiecie. Nie ma rzeczy niemożliwych kochana !
Nosferau to dziwne bo moj A. pisał prośbę o połączenie godzin w zeszłym miesiącu i bez problemu połączyli. A teraz mamy przedłużone bo mu wychowawca wystawił nagrodówkę :)

No widzisz my mieliśmy jak zawse pecha nawet z połączeniem widzeń , a o rozmowie z wychowawcą to już nie wspomne przez telefon nie chciał gadać itp dobrze,że mamy już to za sobą[ciekawe na jak długo...]
trzymam za WAS wszystkie kciuki;)

Awful na Działkowej jest tylko P2 i P3.

Na Parkowej jest P1. Ale jeżeli wyślesz list na Parkowa podasz imię nazwisko skazanego i imię jego ojca to nawet jak jest na Działkowej to i tak mu dostarczą , bo na Parkowej jest tzw. "listownia" - dzwoniłam tam kiedyś i wiem , że listy na pewno dostarczą jak nie znasz imienia ojca skazanego to podaj np. datę urodzenia swojego ukochanego i będzie ok.;)

Powrót