Zakład Karny w Potulicach i OZ Strzelewo

• Autor wątku Autor wątku uwiezionaznim
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
jaga999 napisał:
ale nie dostalam odp na pytanie w jakim oddziale waszym zdanim moze byc

Przebywa w oddziale mieszkalnym zapewne.
A po co Ci ta wiedza?

forg napisał:
No i widzisz ... Nie o to jej chodzi. Aczkolwiek dalej nie wiem o co, bo odpowiedź na pytanie czy mogą ze sobą rozmawiać już dostała.

oj forg ja inaczej zrozumiałam ,ale fakt już dostała swoją odpowiedż :)
jaga może niech Ci powie sam skazany-on na pewno wie

Ostatnia edycja:
jaga999 napisał:
moze ja sprostuje:)nie chodzi mi o bycie w celi bo to oczywiste:)tylko wogole o kontakt min. rozmowe pisanie do siebie i wogole poznanie sie

A nawet jeśli miał okazję się z kimś poznać tzn z kobietą to co? To jakiś problem jest dla Ciebie?

nie nie jest to dla mnie problem tylko interesowalo mnie to czy to jest wogole mozliwe bo z tego co mi mowiono to nie maja faceci kontaktu ze skazanymi..

czesc dziewczyny... przeglądałam trochę tą stronkę... i mam pytanie. Moj K jest w potulicach na sledczym, wczesniej byl w bialolece ale napisal apelacje i ciagle nie przenosza go na karny... jak myslicie, czy jak go juz przeniosą na karny to zostanie w potulicach czy raczej wywiozą go w polske? pisal ze ma wokande pierwszą w marcu w 2012... czy to znaczy ze gdzie by nie byl to ta data jest na stałe wyznaczona? prosze pomozcie bo moje listy do niego idą po 2 miesiace... a ja nic nie wiem ;(

Ostatnia edycja:
jeżeli pierwszą wokandę w ma marcu 2012 to niezależnie w którym ZK będzie odbywał karę to ta data się nie zmieni.

a myslisz ze zostanie w potulicach, czy raczej nie? jest jakas regula na to gdzie go wywiozą? on jest z okolic wa-wy...

Osadzony powienien odbywać karę możliwie jak najbliżej miejsca zamieszkania, a przewiozą go tam, gdzie będzie miejsce lub zostanie tu gdzie jest.

szka napisał:
jeżeli pierwszą wokandę w ma marcu 2012 to niezależnie w którym ZK będzie odbywał karę to ta data się nie zmieni.

Pod warunkiem, że zmianie nie ulegnie jego sytuacja prawna. Czyli nie zmieni się na przykład koniec kary.

wiem że to nie jest strona ogłoszeniowa ale poszukuje pilnie kogoś kto jeździ do Potulic z Sochaczewa.

prosze o wiadomosc od kogos kto jedzie na widzenie do potulic obojetnie skad prosze

czy ktos z was ma kogos na areszcie sledczym w potulicach prosze pisac

Ja mam ale nie w areszcie tylko w zk

Laurka423 napisał:

jak tam jest z praca?jak z przepustkami i czy wychowawcy sie interesuja wiezniami? pozdr

Z praca tak sobie pierszenstwo maja osoby z dluzszymi wyrokami.My mamy krotszy...Ostatnio potrzebni byli fryzjerzy i osoby do sprzatania.Moj od czasu do czasu sprzata...:)ale to tylko dorywczo.Wychowawcy zalezy od oddzialu,moj nie narzeka.

Mój też jest w zk w Potulicach na wychowawce też nie narzeka! :) A co do przepustek to jeszcze nic nie wiem! Ale mam nadzieje że kiedyś ją dostaniemy:)

czy ma ktos z was kogos na areszcie?pytam bo interesuje mnie czy wiezniowie bedacy na zakladzie maja mozliwosc kontaktu z osobami w areszcie chodzi mi o kontakt slowny i wizualny czy przez okno sie widza i czy moga rozmawiac przez okna..itd

Witam Cie mój mąż przesiedział tam w Potulicach 7 miechów i nie narzekał wręcz przeciwnie. Ja miałam gorzej bo z Wawy do Potulic miałam kawałek drogi, wkurzające było jeszcze to, że był limit na zakupy w kantynie, ale na przykład jak ktoś miał dobre zachowanie i umiał się dogadać to w paczce obojętnie jakiej mogłam przesłać nawet tytoń, a ostatnie widzenie to mieliśmy nawet 3 godzinne.Najlepsze w tym wszystkim było to że na widzenie nie czekałaś długo a jak wchodziłaś na salę widzeń to osadzony już na ciebie czekał szkoda tylko że nie mógł wstawać od stolika. bez porównania Potulice a na przykład Służewiec gdzie obecnie mój odsiaduje wyrok.Pozdrawiam

Laurka423 napisał:

mój Miś też jest w zakładzie karnym , wczoraj go tam przewieźli, dziś do mnie zadzwonil i mi powiedzial ze jest na zamknietym ale co to oznacza nie mam pojęcia , :rolleyes: PYTANIE NR 1 : CO TO ZNACZY ?

PYTANIE NR 2 : WYBIERAM SIĘ DO NIEGO W PRZYSZŁĄ NIEDZIELE, MAM PYTANIE CZY KTOŚ MA POJĘCIE ; CZYM TAM MOŻNA DOJECHAĆ Z ŁODZI ??:?:

"na zamknietym" znaczy ze przebywa na oddziale zamkniętym tzw podgrupa p1, poczytaj na forum o podgrupach p1,p2,p3 wtedy będziesz wiedziała o co chodzi :)

Powrót