Zakład Karny w Potulicach i OZ Strzelewo

• Autor wątku Autor wątku uwiezionaznim
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Czesc Dziewczyny jestem tu nowoa i mam do was kilka pytani z wiazane zk potulice.Mojego narzeczonego maja przewiesc na dnaiach do potulic jak tam wyglada z przepustkami? Czy jest łatwiej dostac niz w innym zakładzie karnym?

Przeciez to nie zalezy od ZK , gdzie sie znajduje,tylko od warunkow jakie spełnia /nie spelnia osadzony.

Witam
Od 2 dni ZK Strzelewo jest przekształcony na ZK dla recydywistów. Przewożą wszystkich do innych zakładów a recydywe z Koronowa przywożą do Strzelewa. Czy wiecie gdzie ich przewożą? do Koronowa? czy rozrzucają po całej Polsce?

Witam :) z tego co mówił Mi mój narzeczony to mają oni zostać przewiezieni do Potulic :)

No właśnie chyba nie do Potulic. Wiem, że jeden transport pojechał do Grudziądza. Dziś następnych zawieźli prawdopodobnie do Potulic po czy jutro mają wysłać dalej, pytanie tylko gdzie... Szkoda, że nikt nic nie wie bo ja strasznie nie lubię niewiadomych. A na miejscu nic nie chcą powiedzieć. :(

ja kilka dni temu pojechałam na widzenie z moim narzeczonym, ale niestety nie zostałam wpuszczona ponieważ w systemie nie było kserokopii mojego dowodu osobistego. w innym zakładzie karnym nie zostałam poinformowana, że jest ona potrzebna:mad: dlatego lepiej przesłać w liście do osoby osadzonej ksero, które przekaże wychowawcy.

witam, czy w szpitalu w Potulicach wykonują biopsje wątroby zgodnie z rozporządzeniem NFZ? Z informacji lekarza specjalisty wiem, że taki zabieg można wykonać tylko i wyłącznie w wybranych placówkach i nie wykonuje go każdy lekarz specjalista, ale to teoria , jak jest w praktyce?

W rozporządzeniu Prezesa Narodowego Funduszu Zdrowia z 2006 roku widnieje zapis, że poradnie hepatologiczne powinny być prowadzone przez lekarzy gastroenterologów, natomiast specjaliści chorób zakaźnych powinni prowadzić jedynie poradnie dla chorych z wirusowym zapaleniem wątroby (poradnie WZW)

gos38 napisał:
witam, czy w szpitalu w Potulicach wykonują biopsje wątroby zgodnie z rozporządzeniem NFZ? Z informacji lekarza specjalisty wiem, że taki zabieg można wykonać tylko i wyłącznie w wybranych placówkach i nie wykonuje go każdy lekarz specjalista, ale to teoria , jak jest w praktyce?

Sprecyzuj swoje pytanie.

Obecnie rozumiem to tak, że wyrażasz niezadowolenie z powodu faktu, że biopsję (pobranie tkanki do badań) wykonała osoba która nie jest uprawniona do opisu i diagnozy ewentualnego schorzenia... Fakt, że ktoś pobrał materiał do badań nie oznacza, że ta sama osoba ów materiał diagnozuje - po pierwsze.

Po drugie - skąd możesz wiedzieć, do czego jest uprawniony ów lekarz? Uprawnienia medyczne nie wynikają z pieczątki na papierze...

Potrzebuje POMOCY!!!
Mojego brata wywieźli dzisiaj na ZK w Potulicach...Chce jak najszybciej jechać do niego,ale nie wiem jakie mam połączenia z Poznania.Ktoś coś więcej wie na ten temat??Bo ja jestem kompletnie zielona,tzn sprawdzałam parę połączeń,ale pewna ich nie jestem,wiec wolałabym bazować na opinii kogoś doświadczonego.
Z góry dziękuję.

kochas napisał:
wolałabym bazować na opinii kogoś doświadczonego.

Ale to nie jest forum kolejowe czy autobusowe. Do tego coś mi świta, że być może już w tym temacie podawano informacje, jak dojechać do Potulic z Bydgoszczy (bo chyba do Bydgoszczy ktoś, kto umie napisać na tym forum potrafi sobie znaleźć połączenia?)

Jeśli nie chcesz to Ty mi pomagać nie musisz!!!!! I dokładnie przeczytaj to co napisałam!!!! Coś Ci nie pasuje to nie odp....... Miło poprosiłam!!!! Skoro tak wiele osób się tutaj wypowiada na różne tematy związane z ZK Potulice to dlaczego ja miałabym o nic nie pytać?????

Ostatnia edycja:
kochas napisał:
Jeśli nie chcesz to Ty mi pomagać nie musisz!!!!! I dokładnie przeczytaj to co napisałam!!!!

No napisałaś, że nie umiesz korzystać z internetu oraz z informacji przewoźników.
Chciałem napisać, że nie wierzę, iż pójdziesz na dworzec na podstawie tego, co tutaj przeczytasz. Ale w sumie skoro pytasz o takie rzeczy to pewnie to zrobisz. Na przykład ja napiszę: masz pociąg o 7:57, z Poznania Głównego. Ty pobiegniesz i kupisz bilet do wskazanej przeze mnie stacji??

No to widocznie nie umiesz czytac!!!!! Pokaz mi gdzie napisalam,ze nie umiem korzystac z internetu??Twoje docinki na wielu postach w roznych tematach swiadcza tylko o Twoim problemie ze soba...Lubisz to?! To napisz do pani domu,moze Ci pomoze....A tak w ogole to napisalam,ze chce mniej wiecej sie czegos dowiedziec...jak sie dojezdza itd a nie rozklad pkp!!!!ZEGNAM!!!

guest_user napisał:
Sprecyzuj swoje pytanie.

Obecnie rozumiem to tak, że wyrażasz niezadowolenie z powodu faktu, że biopsję (pobranie tkanki do badań) wykonała osoba która nie jest uprawniona do opisu i diagnozy ewentualnego schorzenia... Fakt, że ktoś pobrał materiał do badań nie oznacza, że ta sama osoba ów materiał diagnozuje - po pierwsze.

Po drugie - skąd możesz wiedzieć, do czego jest uprawniony ów lekarz? Uprawnienia medyczne nie wynikają z pieczątki na papierze...

chodzi o to że biopsja to badanie niebezpieczne i bardzo inwazyjne a nie zwykłe pobranie tkanki... jak piszesz

Witam mam pytanie czy ktos jezdzi samochodem ze slaska do potulic dzieki za odpowiedz

Witam moj facet byl juz na P2 i ostatnio z godziny na godzine zostal przeniesiony pod kluczyk znowu. Tak naprawde to nie mial jeszcze mozliwosci skontaktowania sie ze mna ja wychodze z siebie.Czy ktokolwiek cokolwiek wie na temat przerzutow. Czy musial cos przeskrobac ze jest tam znowu??

Powrót