ZAKŁAD KARNY w SIEDLCACH

• Autor wątku Autor wątku Marsac
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
... telefon komórkowy.... pierwsze słyszę.... to jakieś plotki :)

no ok ok... to mogę prosić o odp odnośnie tgo czy regularnie będzie mi odpisywał /??? z góry dzięki...

Jeśli jest już w ZK to przez cenzurę listy nie przechodzą to jeśli będzie miał znaczki itp., to pewnie będzie pisał często w zależności od chęci :)

właśnie... on dostaje pieniądze na te znaczki czy skąd je ma ???

i jeżeli pełnoletniość osiągnę za 5 mies, to czy mogę starać się wcześniej z nim spotkać ?

Khakusia - skocz do odpowiednich wątków - widzenia skazanego, listy osadzonego..., ale tak w skrócie:
Jak wpisze Cię w kartę widzeń to bez względu na wiek spotkasz się z nim.
Znaczki dostaje dwa w miesiącu od administracji jeśli nie ma, a resztę Ty możesz wysłać mu w liście.

RE: Paczki

Hm , apropo gdzie co można..
Czy ktoś kto wie (z praktyki) mogłby podać przykładową listę produktów co można przedsyłać w paczce żywnościowej do ZK Siedlce ?
;)

nie chodzi mi tu o podawanie linków do str owego ZK z regulaminem etc - tylko przykładową sprawdzoną listę :) :help:

:rolleyes:siedlce to masakra traktuja nie tylko osadzonych zle ale i ich rodziny

Czy ktoś wie jak jest w tym zakładzie z grupami? Doczytałam się że jest to zakład dla skazanych mężczyzn recydywistów penitencjarnych z oddziałem aresztu śledczego dla mężczyzn. Mój ma grupę R1 i czy w tym samym zakładzie są też R2 lub R3. Chodzi o to że gdyby występował o zmianę grupy na półotwartą to czy go zostawią w tym ZK czy wywiozą do innego.

elmaaa napisał:
Czy ktoś wie jak jest w tym zakładzie z grupami? Doczytałam się że jest to zakład dla skazanych mężczyzn recydywistów penitencjarnych z oddziałem aresztu śledczego dla mężczyzn. Mój ma grupę R1 i czy w tym samym zakładzie są też R2 lub R3. Chodzi o to że gdyby występował o zmianę grupy na półotwartą to czy go zostawią w tym ZK czy wywiozą do innego.

nie ma tam R2 ani R3 , jak otworzą Twojemu qrupe to odrazu bedzie czekal na transport . Na R2 to przewaznie do Żytkowic zawozą;)

Masz rację;) na widzonku wczoraj byłam i tez mi tak powiedział. A też takie ogólne pytanie co do tego ZK czy tu na zamku można podjąć pracę lub tez przyuczenie do zawodu? Czy w takich warunkach jest to nie możliwe?

elmaaa napisał:
Masz rację;) na widzonku wczoraj byłam i tez mi tak powiedział. A też takie ogólne pytanie co do tego ZK czy tu na zamku można podjąć pracę lub tez przyuczenie do zawodu? Czy w takich warunkach jest to nie możliwe?

Mozna podjac prace na zamku, oczywiscie jak bedzie miejsce. Mój jak tam przebywał to pracował na szwalni, a wcześniej nie miał styczności z maszyna do szycia, więc został przyuczony :-D. Tak że widzisz wszystko jest mozliwe;)

No tak dwa w jednym:cool:
Strasznie tam jest uboga kantyna, tak jak ktoś wcześniej napisał, same słodycze... i tylko jeden karton papierosów można kupić...:rolleyes:

A pytanko mam czy w ZK Siedlce lub Żytkowice można podjąć naukę ? chodzi mi o szkołę ponadgimnazjalną. Czy jeżeli będzie chciał zacząć i napisze podanie na które się zgodzą wywiozą go gdzieś dalej?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam. Mój brat jest tymczasowo aresztowany i przebywa w ZK Siedlce do sprawy. Dzisiaj dostaliśmy telefon od kolegi z kryminału, który mówił, że mój brat prosił o telewizor i antenę pokojową. Czy mogę te przedmioty zawieźć do ZK? Przyjmą?

Andziorka zapewne na te rzeczy musi mieć talon, bez talonu nie masz co zawozić bo nie przyjmą.
Twój brat musi przesłać Wam go pocztą, jeżeli jest tymczasowo aresztowany to będzie to szło przez Prokuraturę.

aha, no ok. ja jestem świeża w tym temacie, dlatego pytam. dziękuję za odpowiedź

asienka555 napisał:
Andziorka zapewne na te rzeczy musi mieć talon, bez talonu nie masz co zawozić bo nie przyjmą.
Twój brat musi przesłać Wam go pocztą, jeżeli jest tymczasowo aresztowany to będzie to szło przez Prokuraturę.

Asia , nie koniecznie musi przesłac ten talon. Ja jak zawoziłam do Siedlec telewizor to pozwolenie na nieqo było na bramie. Ja proponuje zadzwonic do wychowawcy i zapytac czy taki talon został wystawiony. I o ile mnie pamiec nie myli , to telewizor mozna tam dostarczayc w poniedziałek od qodz.9 do 12;)

no właśnie ta osoba przez telefon powiedziała, żeby w poniedziałek przywieźć

Andziorka napisał:
no właśnie ta osoba przez telefon powiedziała, żeby w poniedziałek przywieźć

Zapewne brat Twój dostał pozwolenie na ten tv, ale jak masz daleko do teqo ZK, to lepiej wczesniej zadzwoń i się upewnij, czy ono już jest na bramie, żebyś nie jechała z pakunkiem na darmo:)

słyszałam tez, że w ZK w Siedlcach czesto zmieniają cele. Czy to prawda?

Andziorka napisał:
słyszałam tez, że w ZK w Siedlcach czesto zmieniają cele. Czy to prawda?

Nie wiem jak jest na AŚ, natomiast w ZK od czasu do czasu robili przemeblowania:D

Powrót