ZAKŁAD KARNY w SIEDLCACH

• Autor wątku Autor wątku Marsac
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
w sobote czekając na widzenie z moim nawet światła nie było w toalecie:/ słyszałam ,że ponoc u nich w celach też w dzien oszczędzają :/

To źle słyszałaś,ja mieszkam w Siedlcach i przynajmniej raz dziennie mijam ZK,i o ile mnie wzrok nie myli to tam "nawet"w ciągu dnia świeci światło;)

W tej toalecie od dawna nie ma światła...więc to nie jest oszczędność:)tylko brak chęci naprawy!!!

No nie wiem czy tak źle słyszała ,bo ja słyszałam dokładnie to samo że w dzień na jakiś czas światło zostaje wyłączone

nie dosc ze swiatla nie ma to i wody cieplej.... dzieki bogu ze wogole ta woda jest... moze nie checi tylko brak zainteresowania i odpowiedzialnosci...

a z dostarczeniem czajnika ,żeby zagrzać sobie trochę ciepłej wody to mój na zgodę musiał czekać prawie miesiąc :] dobrze ,że w ogóle dostał zgodę ;D

Więc w takim wypadku mam coś ze wzrokiem bo wracając z pracy widziałam wiecie co?????światło w celach!!!!:-o

pewnie poświata z komórek na oknach się odbijała :-D

moze nalezy odwiedzic okuliste, albo od odroznic odbicie slonca od swiatla.. trzeba byc geniuszem zeby w w srodku dnia spostrzec swiatlo hahaha znawczyni.. nie rozumiem co t\ak elokwentne osoby robia na forum zakladu karnego. jesli masz potrzebe udzielania sie charytatywnie i chcesz zrobic cos dobrego dla swiata to wejdz na forum domow dziecka, moze tam cos zdzialasz. bo to jest forum dla osob ktore maja wiedze na temat zk.

Mam pytanie.Z dworca pks czym oprócz taksówki można dostać się do z.k?

spokojnie spacerkiem

tego budynku nie da się po prostu nie zauważyć ...

malutka200723 napisał:
Mam pytanie.Z dworca pks czym oprócz taksówki można dostać się do z.k?

Z tego co pamiętam praktycznie na przeciwko ZK jest przystanek, więc jakiś autobus na pewno się tam zatrzymuje. Ale z dworca spokojnie spacerkiem można się przejść ;)

Mam prośbę, jeśli ktoś mógłby poinformować mnie co dokładnie (tj. krok po kroku) muszę zrobić aby uzyskać zgodę na widzenie? Na razie osoba, którą chcę odwiedzić przebywa w areszcie tymczasowym więc jak słyszałam nie jest to możliwe w przypadku gdy nie jestem najbliższą rodziną. Jednak mimo wszystko chciałabym dowiedzieć się co i kiedy mogę zacząć robić w tej sprawie?

podgorke napisał:
Mam prośbę, jeśli ktoś mógłby poinformować mnie co dokładnie (tj. krok po kroku) muszę zrobić aby uzyskać zgodę na widzenie?

Proponuję najpierw przeczytać temat o widzeniach osób tymczasowo aresztowanych.

a ja właśnie 15tego lipca opuściłem ZK Siedlce i jestem na NIE !!! Byłem tam tylko 3 dni i mam dość,jeśli nie dostanę odroczenia po raz kolejny to nie ma mowy , żebym stawił się do Siedlec. Byłem w Białej Podl. i Opolu Lub. i nie ma porównania. Chociaż co tu się dziwić Siedlce to najstarszy kryminał w Polsce... Każdy kryminał jest nieciekawy jednak jeśli ktoś miałby "zamiar" dostać się tutaj to na pewno będzie podobnego zdania jak ja , że Siedlce to jeden wielki sajgon...
Mimo wszystko pozdro dla wszystkich skazanych/podejrzanych..wytrwałości !!! dla najbliższych również

bigskizo napisał:
no może i tak, ale nie wydaje mi się. a więc który ZK jest najstarszy ???

Średnio mnie to interesuje. Ale od ZK w Siedlcach starsze jest choćby ZK Koronowo, ZK Sieradz, ZK Grudziądz nr 1. Dalej nie chce mi się sprawdzać :-)

Witam, przez przypadek trafiłam na to forum, nie znam go (jeszcze) więc nie bardzo wiem gdzie miałam napisać, jakby co proszę o przekierowanie do innego tematu :)

Mam pytania co do siedleckiego zk- piszę pracę magisterską na temat malarstwa w zakładach karnych. Wiem, że w innych więzieniach są organizowane wystawy, a nawet zajęcia plastyczne dla więźniów, nie mam natomiast żadnych informacji o Siedlcach. Ogólnie mam duży problem z tym tematem- brak literatury :(
Czy jest ktoś kto ma jakiekolwiek informacje na ten temat? Oczywiście podejrzewam, że zajęcia takie nie istnieją, ale może ktoś z Was wie, że są jacyś więźniowie, którzy się tym zajmują dla siebie, czy sprzedają obrazy?
Bardzo proszę o pomoc bo jestem w duuuużej kropce :) Z góry dziękuję i pozdrawiam

Powrót