ZAKŁAD KARNY w SIEDLCACH

• Autor wątku Autor wątku Marsac
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Aha. To dziękuję za pomoc.
Czytałam tu troszkę i są osoby które deklarowały, że wiedzą o zk w Siedlcach wszystko...stąd moja śmiałość w napisaniu posta.

Olga_l.l napisał:
Witam, przez przypadek trafiłam na to forum, nie znam go (jeszcze) więc nie bardzo wiem gdzie miałam napisać, jakby co proszę o przekierowanie do innego tematu :)

Mam pytania co do siedleckiego zk- piszę pracę magisterską na temat malarstwa w zakładach karnych. Wiem, że w innych więzieniach są organizowane wystawy, a nawet zajęcia plastyczne dla więźniów, nie mam natomiast żadnych informacji o Siedlcach. Ogólnie mam duży problem z tym tematem- brak literatury :(
Czy jest ktoś kto ma jakiekolwiek informacje na ten temat? Oczywiście podejrzewam, że zajęcia takie nie istnieją, ale może ktoś z Was wie, że są jacyś więźniowie, którzy się tym zajmują dla siebie, czy sprzedają obrazy?
Bardzo proszę o pomoc bo jestem w duuuużej kropce :) Z góry dziękuję i pozdrawiam

proszę: Służba Więzienna / Okręgowy Inspektorat Służby Więziennej Warszawa / Zakład Karny Siedlce

Witam!
Mój chłopak został przeniesiony do Siedlec do Aresztu Śledczego i mam niedługo jechać na widzenie do niego bo już mam zgodę. Czy mógłby ktoś powiedzieć jak to jest i wytłumaczyć mniej więcej np. czy jak tam się pójdzie to oni prowadzą albo tłumaczą gdzie dalej iść itd?

@ anusia1993:

Przed widzeniem musisz wypelnić tzw. wniosek o widzenie - dostępny na miejscu
i czekać aż Cię wezwą na widzenie

anusia1993 napisał:
Witam!
Mój chłopak został przeniesiony do Siedlec do Aresztu Śledczego i mam niedługo jechać na widzenie do niego bo już mam zgodę. Czy mógłby ktoś powiedzieć jak to jest i wytłumaczyć mniej więcej np. czy jak tam się pójdzie to oni prowadzą albo tłumaczą gdzie dalej iść itd?

tylko ,żebyś wyrobiła się przed godziną 12 ze złożeniem podania o widzenie
w sobotę czekając na poczekalni byłam świadkiem jak dwoje młodych ludzi spóźniło się na widzenie 7 minut i już nie przyjeli podania !mimo tego ,że tłumaczyli się ,że przyjechali z daleka

Od 7:30 do 12 przyjmują wnioski o widzenie więc ja będę po 7 już tam chociaż mam daleko. A co tam będzie do wypełnienia? Mam zwieźć np. długopis swój kartkę czy coś? Pierwszy raz będę szła w takie miejsce i nic się na tym nie znam. Mam już zgodę na widzenie od organu.

anusia1993 napisał:
Od 7:30 do 12 przyjmują wnioski o widzenie więc ja będę po 7 już tam chociaż mam daleko. A co tam będzie do wypełnienia? Mam zwieźć np. długopis swój kartkę czy coś? Pierwszy raz będę szła w takie miejsce i nic się na tym nie znam. Mam już zgodę na widzenie od organu.

no lepiej mieć swój długopis

dadzą Ci taką karteczkę do wypełnienia: data, twoje dane i adres, oraz do kogo na widzenie

oddajesz karteczkę, oni dają kluczyk i czekasz aż Cię wyczytają

anusia1993
tam nie wypełniasz niczego
podajesz przez okienko swój dowód i pozwolenie i czekasz aż cię zawołają

wołają różnie raz twoje nazwisko raz nazwisko osadzonego więc bądz czujna

i na pewno nie masz tak daleko jak ja ;D

Chciałabym jeszcze się dowiedzieć czy wchodzi się przez drzwi które tam są takie normalne a obok jest domofon czy jakąś bramą ?

radzę ci tylko uzbrój się w cierpliwość. tam każdy ma na wszystko czas ;)

A Moje Miłości od ponad miesiąca znowu jest w Siedlcach i jest bardzo zadowolony. Tutaj mu jest najlepiej, lepiej niż w Żytkowicach, które jest tak chwalone.
A funkcjonariusze są bardzo w porządku, jeśli i dla nich się jest w porządku!!!

to prawda ,że tam każdy ma na wszystko czas

jedna babeczka podczas czekania wyszła sobie na papieroska i juz ze łzami w oczach czekała ,żeby ją wpuścili ...

a co do funkcjonariuszy to ja właśnie słyszałam ,że wychowawcy są tam bardzo w porządku jeśli jesteś ok wobec nich to i oni chętnie służą pomocą ,natomiast nie daj boże zajść im za skóre ;D

Co fakt to fakt, jak się jest w porządku wobec nich to i oni nie robią problemów, ale muszą też mieć dobry humor akurat. Ja byłam świadkiem jak około dwudziestu ludzi czekało pod drzwiami, a pan strażnik dyskutował z kolegą. Przechodnie aż się przyglądali czemu tu taka kolejka. Reasumując jak nie będziesz miała szczęścia to swoje odczekasz. Kup sobie gazetę na wszelki wypadek albo weź z domu książkę ;)

Witam!
Jeśli piszę list do osoby która przebywa w ZK w Siedlach jako tymczasowo aresztowany (AŚ) to na kopercie mam napisać AŚ Siedlce czy ZK Siedlce?

Napisz AŚ Siedlce,wtedy wiadomo że list ma iść do cenzury.

Wystarczy jak napiszesz dane osoby i adres ZK, z tego co mi wiadomo nie ma w Siedlcach AŚ.

witam. chciałabym się dowiedzieć jak to jest z adwokatem... brat znajduje się w zakładzie już prawie miesiąc. Czy to my musimy wystąpić o przyznanie mu adwokata z urzędu czy on sam. Jak to jest?? Byliśmy na widzeniu ale on "podobno" nie wie. A mimo wszystko chcemy mu pomóc. Z góry dziękuje za pomoc

Powrót