ZAKŁAD KARNY w SIEDLCACH

• Autor wątku Autor wątku Marsac
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Widzę ,że nikt nie ma bliskiego w Zakładzie Siedlcach..... jest tam mój facet już w sumie spory czas i zanosi się na dłuższy pobyt bo pracę teraz też tam dostał.Ja jestem tam 3 razy w miesiącu i rozmawiam z wychowawcą,psychologiem itd mogę pomóc w razie gdyby ktoś potrzebował czegoś się dowiedzieć,piszcie.pozdrawiam;)

witam Zazaz, mój chłopak jest w Siedlcach ale na sankcji...Z tego co mówił jest traktowany jak normalny wiezień, a nie jako tymczasowo aresztowany.Skoro twój jest tam spory czas powiedz mi jak często mogą wysyłać listy?i czy strażnicy na pewno mu je dają...:(mam kilka innych pytań...

witam. jestem w stanie odpowiedziec na kazde pytanie dotyczace zk siedlce.. moj nazeczony przebywa tam juz 5 lat. prosze o konkretne pytania.

raz w tygodniu w dzirn powszedni . i w jedna sobote i niedziele w miesiacu

To baaardzo rzadko :(
A jest jakaś strona, tzn zdjęcie tego zk?

A jak można tam dojechać oprócz samochodu :/
Z Warszawy bądź okolic.. ? Orientuje się ktoś?

najlepiej pociagiem, jedzie z wawy ok. 1,5 h i jezdza srednio co godzine. albo pks -em ale nie wiem jak one jezdza .

To z dojazdem tam nie ma większego problemu, a z powrotem do Warszawy? Też może być czy kursują rzadziej..?
A jakie ogólne warunki tam są?
Jak jest jeżeli chodzi o zakupy w kantynie?
Skazany może podchodzić do kantyny czy musi przygotowywać listę?

z powrotem jest identycznie. jezeli chodzi o zakupy w kantymie : osadzony nie moze podchodzic, i wiele tezn tam kupic nie mozna, tylko slodycze, kawe, herbate, papierosy i jakies artykuly higieniczne.

witam :)
czy AŚ w siedlcach ma taki sam adres jak ZK? chodzi mi o adres do korespondencji dla zatrzymanych w AŚ

tak. taki sam. pilsudskiego 47. 08-110

mój narzeczony przebywa w tym zakładzie już 5 lat, co do widzeń atmosfera jest w porządku :) ktoś wspomniał o telefonowaniu, mój facet może dzwonić do mnie kilka razy w tygodniu, listy otrzymuje 1 dzien po wysłaniu ( jeżeli wysłane są prorytetem).
Do Ejni : jeśli chcesz mogę zrobić zdjęcie, bo mieszkam niedaleko ZK : )
Tak na marginesie, to bardzo wielu więźniów jest wywożona do białej, gdzie często są skrócane wyroki, i z tego co mi wiadomo ogólnie łatwiej tam żyć.

Od miesiąca mój chłopak przebywa w tym zakładzie. Czeka na wyrok. W sumie nie mam od niego żadnych wiadomości.:( Ech...:(

witam,mój przyjaciel przebywa w tym zakładzie od tygodnia.czy ktoś może udzielić mi informacji na temat odwiedzin,listów?gdzie mam dzwonić,żeby cokolwiek się dowiedzieć,czy muszę być przez niego pisana na listę odwiedzających by móc go odwiedzić?nigdy nie byłam w takiej sytuacji i nie wiem jak sie do tego zabrać?będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje:help:

co do widzen to odbywają się
Skazani – soboty i niedziele w godzinach od 8,00 – 16,00, przyjmowanie zgłoszeń w godzinach 7.45 – 13.00, lub twój przyjaciel sam moze cie wpisac, tak jest lepiej i napewno wygodniej ;)
Tymczasowo aresztowanym udzielane są widzenia w wtorek, czwartek i piątek w godzinach od 9.00-15.00, zgłoszenia przyjmowane są od godz. 8.30 - 12.00 jw. lub sam moze cie wpisac;p
Ilość widzeń i sposób ich udzielania dla skazanych określa kodeks karny wykonawczy,
dla tymczasowo aresztowanych określa organ dysponujący.
co do listów to trzeba je zaadresowac tak jak w przykladzie
Jan Kowalski syn Wiesława
ul. Piłsudskiego 47
08 – 110 SIEDLCE

Witam, mam pytanie; co mogę wysłac w paczce do ZK?

Wczoraj dostałam list od swojego chłopaka który od tyg siedzi w zk , odpisałam dziś i wysłałam poleconym. zastanawiam się czy będzie mógł mi teraz odpisywać regularnie na listy :( jak to z tym jest???

słyszałam też że po miesiącu czy dwóch dostanie telefon komórkowy, ale nie wiem czy to plotki czy prawda... ???

Telefon komórkowy w ZK? To jakiś żart i to śmieszny :D

Powrót