Zakład Karny w Tarnowie

• Autor wątku Autor wątku wiolettaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
bliskaznajoma 1. informacje dotyczące widzeń w tym AŚ nie były zbytnio "zakopane", wystarczyło wejść na stronę SW ( Służba Więzienna / Okręgowy Inspektorat Służby Więziennej Kraków / Zakład Karny Tarnów ).
2. Musisz posiadać zgodę na widzenie od prokuratora jak sama napisałaś i to jest jedyny wymóg (wpisanie na listę przez osadzonego nie dotyczy osób tymczasowo aresztowanych).
3. Możesz uwzględnić we wniosku prośbę o odwiedziny bez nadzoru,aczkolwiek to prokurator podejmie decyzję stosowną do odpowiedniego przebiegu śledztwa.
4. Nie możesz zabrać ze sobą nic oprócz pieniędzy na zakupy w kantynie.
Poczytaj sobie informacje na tej stronie co Ci podałam,na pewno się przydadzą i trzymaj się :)

Dziękuję bardzo za odpowiedź.
co do tej strony internetowej, którą mi Pani poleciła to ona mi sie właśnie nie otwiera od ponad 2 tygoni. pisałam o tym we wcześniejszym poście. nic z sw.gov.pl/ na początku mi sie nie otwiera :/ a wszystko inne działa ale to jest jakiś większy problem z neostradą i tą stroną bo inni użytkownicy już o tym pisali na forach w googlach.

Ale oczywiście będę szukać nadal informacji tutaj na forum ale narazie ciężko mi się w tym wszystkim odnaleść i także czasem w tych wszystkich nazwach i oznaczeniach. Dziękuję

PS: a czy moimi odwiedzinami moge mu jakoś pogorszyć sprawde? w sensie zaszkodzić jakoś? nie chce z nim wcale rozmawiać o sprawie...tylko tak ogólnie, noi nie jestem żadnym świadkiem itp

Aha w takim razie przepraszam,nie przeczytałam wcześniejszego postu. Skoro prokurator wyrazi zgode na widzenie tzn.że nie widzi żadnych przeciwwskazań,jednak podczas takiego widzenia nie powinno się rozmawiać właśnie na temat przebiegu śledztwa. Dlatego niczym pani mu nie zaszkodzi.

Czytam rózne wątki na tym forum ale jeszcze troche mi zejdzie bo sam wątek o odwiedzinach w areszcie śledczym ma 286 stron :) i przyszły mi do głowy jeszcze takie pytania:

1. Czy na to widzenie moge zabrać jakieś ubrania dla osoby w areszcie śledczym na konarskiego? czy oni tam wszyscy chodzą w jakimś więziennym ubraniu jednakowym?
2. Czy wiecie kiedy są aktualnie godziny i dni odwiedzin?

1. Na widzenie tylko pieniądze na zakupy w kantynie. Na resztę trzeba miećtalon

2.Widzenia dla tymczasowo aresztowanych odbywają się w soboty w godz. 8.00 - 16.00. Rejestracja widzeń w godz. 7.00- 14.00. W inne dni ustawowo wolne widzeń nie udziela się.

a jak to jest z ilością widzeń w areszcie śledczym? Daną osobe można odwiedzić w sumie tylko 2 razy w miesiącu? czy jedna osoba może w miesiącu odwiedzić 2 razy osobę w areszcie śledczym? Czyli w sumie np: moga być 4 widzenia? nie chciałabym też wykorzystać widzenia rodzinie. (oni nie chą wcale rozmawiać z nikim o tej sprawie więc od nich nic nie wiem)

I skąd mogę czerpać jakieś informacje o sprawie? np że śledztwo już się zakończyło? albo kiedy będzie proces? narazie tylko wypytywałam wszytskich znajomych w koło. ale czy takie informacje są gdzieś ogólnie dostępne np w sądzie, u prokuratora? Czy tylko dla najbliższej rodziny? Jeśli możecie coś doradzić to doradźcie prosze

bliskaznajoma ilość widzeń zależy od prokuratora,nie ma określonej ilości w danym miesiącu dla osoby tymczasowo aresztowanej. Jeśli śledztwo zostanie zakończone piecze nad TA będzie sprawował sąd,prokuratura przekaże papiery,stąd będziecie wiedzieli na pewno. A jeśli chodzi o jakieś konkretniejsze informacje to niech rodzina próbuje dowiedzieć się u prokuratora.

hej, dostałam widzenie ale uniemożliwiające bezpośredni kontakt - powiedzcie mi jak to wygląda w tranowie na konarskiego? ile osób jest w sali podczas takiego widzenia? w sensie tylko jeden więzień za "szybkA" czy kilka różnych obok siebie? strażnicy stoją zaraz nad głowa czy obserwuja wszytsko z dalsza?

I widzenia w areszcie śledczym sa tylko w soboty. Ile mniej więcej się czeka w kolejce? wiem ze to róznie bywa ale tak mniej wiecej?

A czy rozmowy przy widzeniu umożliwiającym bezpośredni kontakt - stoliki też są jakoś nagrywane ???? Chodzi o areszt śledczy

Ostatnio miałam widzenie przez pleksę i było okropnie jak dla mnie :( przez jakies 20 min nie mogłam sie oswoic z ta szybą i słuchawką i z ty że jest to nagrywane w dodatku strasznie słabo słyszałam bo z tyłu były normalne widzenia i biegające i krzyczące dzieci no ale teraz mam nadzieje ze kiedyś dostane widzenie przy stoliku :(

bliskaznajoma Nie ma nagrywania rozmów przy widzeniu umożliwiającym bezpośredni kontakt (przy stoliku). Po prostu strażnicy są obecni na sali i obserwują,czasem może chodzą po sali i pilnują porządku.

Witam Serdecznie,
Przeczytałam całe forum, i wchodziłam na każdy z podanych linków- lecz niestety nie mogę ich otworzyć. Mój mąż zostanie tam prawdopodobnie przywieziony,dlatego chciałabym dowiedzieć się:
Co ile dni mogą dzwonić osadzeni?po ile minut może trwać rozmowa?
Czy jeżeli mój mąż jest "Petka-P1" to będzie on odbywał wyrok w ZK przy ulicy Konarskiego 2?
W jakie dni są widzenia i do której można zapisać się na widzenie?
Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam

oleska75
czestotliwosc telefonu zalezy od oddzialu, srednio raz na 5 dni
tak
widzenia sa w soboty i niedziele, rejestracja od 7.00 do 14.00

Witam wszystkich;)
Mam takie pytania jak dojechać z Dąbrowy Górniczej lub okolic do zk w Tarnowie przy ul. Konarskiego? i Ile taka podróż trwa? Jeśli jeszcze ktoś wie jaki jest mniej więcej czas oczekiwania na widzenie to też proszę napisać;)
Z góry dziękuję:ooo:
Możecie też pisać na gg 41275513

a telefony trwają tak po 5,8 a czasami 10 minut. Zależy od oddziałowego:)

Cześć,

niewiem czy w dobrym miejscu umieszczam tego posta, ale od dwóch tygodni czytam tylko to forum i już mi się wszystko pomieszało.
Chciałam wiedzieć jaka jest szansa na dostanie kasacji wyroku? Czy ktoś zna może takie sprawy? Nie chodzi mi o całkowite uniewinnienie ale o wypuszczenie osadzonego do następnego rozpatrzenia sprawy.. Mój chłopak jest teraz w ZK w Tarnowie na P1 apelował się a teraz została wniesiona kasacja jego niestety zdążyli zamknąć :/ na co mam się nastawiać.
Z góry dzięki za odpowiedź, Pozdrawiam.

Witam. Chciałem się dowiedzieć jak jest na półotworku przy Wspólnej 15. Od której do której osadzeni mogą dzwonić i ile jest widzeń w miesiącu ?

Witam> mam pytanie, czy orientujecie sie przypadkiem mniej wiecej o kótrej godzinie są wypisy więzniów w zk w tarnowie na wolność. Jutro wychodzi mój chłopak i chciała bym po niego przyjsc tylko nie wiem o której.

Witam. Chciałabym zapytać jak dostać się na odwiedziny. Czy są duze kolejki

Powrót