Witam. Moj narzeczony jest w ZK w tarnowie. Byl na pol otwartym, ale splynela mu jakas nowa sprawa i przeniesli go na sledczy, zalatwiam teraz widzenia zeby sie do niego dostac, ale ja nie o tym.
Fakt, ze poczekalnia jest w oplakanym stanie, ale da sie wytrzymac, ludzi bardzo duzo (soboty, niedzele), wywoluja przez megafon, a pozniej drugi raz przed brama. Mamy 15 miesieczna coreczke i chodzilam z nia na widzenia, moglam wniesc jej picie w kubeczku, tylko policjant musial powachac. sa 2 sale "stara" tak sie nazywa jest tam ok 14 stolikow i normalnie sie siedzi, mozna sie przytulac calowac itp., druga sala - stolik z okienkiem dosc duzym ze glowa spokojnie wchodzi a u gory jest taka kratka, tez bedzie ok 14 miejsc, katyna jest bardzo dobrze wyposazona, od szamponow, proszkow do prania, obcinaczek do paznokci i roznych potrzebnych rzeczy, nawet gabke do mycia mozna kupic

ceny sa normalne bez zadnych promocji, aha na tej drugiej sali z ta krata to moja orka normalnie narzeczonemu siedziala na kolanach, pozniej usnela i nikt nic nie powiedzial, ze nie wolno
jesli chodzi o prace moj facet dostal ja bardzooooooooo szybko bo minol niecaly miesiac od odsiadki i dostal, jesli chodzi o talony na odziez tez bez zadnych problemow dostawal to na co chcial, dostal zgode na playstation, na telewizor, na sluchawki z mp3

Takze nie jest tak zle jak by sie wydawalo. Talony na ciuchy to koszulki bez kolnierzykow chociaz pozniej dowiedzialam sie ze na P2 mozna miec takowa, na korko trampki tez dostal zgode. ale musi byc zgoda, talon- dol odcina sie i przykleja sie na pudelko - musi byc wszystko w pudelku, a reszte talonu wrzuca sie do takowego pudelka.
Jesli chodzi o paczke zywnosciowa to tylko do 5 kg razem z pudelkiem (waza ja). Nam nie przyjeli ketchupu, majonezu, zupek chinskich, goracych kubkow. Nie mozna tez niz w metalowym opakowaniu, a ni szklanym. Wszytsko ma byc zapakowane tak jak ze skpelu, lub w plastiku. Paczka zywnosciowa do 5 kg (pisalam juz) raz na kwartal ;/
Moj byl 18 maja na basenie 1,5

, mieli tez isc do kina no ale go wzieli na sledczy.
Ahaaaa. Dziewczyny jak wysylacie cos na konto bo oni maja swoje osobiste konta tam dostaja numer. To jak wsylacie np. 50 zl to polowe im zabieraja te 25 zl ;/ Basen kosztowal 15 zl to musialam wyslac 30 ;/ Ta kasa co jest zabierana to jak wyjda z Zk to im daja. Z praca tak samo zarobia 200 zl to dostaja dla siebie 100 zl ;/ Takze warto zabrac duzo kasy na widzenia i zrobic pozadne zakupy. Aha doklanie nie wiem bo juz nie mialam czasu pytac, ale w kantywie mopzna chyba do 3 kg lub do 2 kg kupic produkty sporzywcze ;/ retszte chemi. Lacznie mozna zrobic zakupy do 5 kg ;/
No mam nadzieje, ze nie namieszalam i co sie dowoedzialyscie
Teraz ja mam pytanie, jak jest na tym sledczym. Dowiedzialam sie tyleko ze ma byc tam do 28 sierpnia (wiec cale 3 miechy ;/) i ze zero telefonow, zero listow, i zero widzen tzn trzeba pismo pisac o zgode na widzenia, ale my nie jestesmy malzenstwe ;/ moze chociaz na corke dostane wiedzenia
aha i moj facet ma mocny charakter i nie da sobie wejsc na glowe bo z tym jest przerabne ;/ trzeba walczyc o miejsce niestety i szacunek ;/
Buduja w tarnowie P2 to prawda, bo moj M mi mowil, ze te osoby co sa na P2 beda tam przeniesione
Maya, nie pisz posta pod postem, używaj opcji "zmień' - M.