Zakład Karny w Tarnowie

• Autor wątku Autor wątku wiolettaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
MAM TAKIE PYTANIE i proslabym o szybka odpowiedsz moj kolega dostal wyrok tylko niechce mi udzielic wiecej informacji ... jaka moge miec pewnosc ze jezeli mieszka w tar to wyrok bd odsiadywal wlasnie w zk w tarnowie ;>?? jezeli jest ktos kto moze mi na te oytania odpowiedziec bardzo prosze
:wink:

ale jest takie prawdopodobienstwo w mniejszym lub wiekszym stopniu??

wszystko zależy od podgrupy klasyfikacyjnej, jeśli R to napewno Tarnów na Konarskiego 2, jeśli pierwszy raz karany mogą go wysłać do OZ przy Wspólnej 15 :) albo tam gdzie będzie wolne: N.Sącz, Kraków, Dębica, czy Rzeszów Załęże

w Nowym Saczu jest R1 chociaz jest tez kilka cel dla petki ale trzymaja ich tak gora do pol roku a potem rozsylaja po wyzej wymienionych ZK

tzn on mial wczesniej zawiasy i takie tam a teraz idzie siedziec na pol roku i wlansie i to jest za kradziez

Kopciuszek napisał:
tzn on mial wczesniej zawiasy i takie tam a teraz idzie siedziec na pol roku i wlansie i to jest za kradziez

mogą go wysłać na Wspólną! Kopciuszku wystarczy przeczytać poprzednie posty...:D

dzieki za wszystkie info ;*:* bd dobrze mam taka nadzieje !!

marcinmajster napisał:
wszystko zależy od podgrupy klasyfikacyjnej, jeśli R to napewno Tarnów na Konarskiego 2, jeśli pierwszy raz karany mogą go wysłać do OZ przy Wspólnej 15 :) albo tam gdzie będzie wolne: N.Sącz, Kraków, Dębica, czy Rzeszów Załęże

Jeśli R to na pewno nie Konarskiego, tam mogą go przyjąć ale zostanie zgłoszony do transportu jako "nieprofilowy". Jeśli P to Konarskiego, po awansie do P2 może być Wspólna. A dla R-ki w Tarnowie są Mościce

Pierwszy raz sie wypowiadam na tym forum chodz czytalam wszystkie posty nie raz poniewaz moj B jest w Zk w Tarnowie na p2 i od czasu gdy dostal bilet na 15 czerwca tego roku to czytam o tym ZK. Wyrok jego to 10 miesiecy ale powiem tak ze trzymam kciuki z dostanie warunkowe zwolnienie , wokande wole miec taka nadzieje:) 2 tygodnie byl na p1 ale skonczyl 21 lat po tygodniu (na poczatku odbywania kary)i i przeniesli go na p2 i w tym momecie stara sie o to by dostac prace. Moje ogolne wrazenia z ZK w Tarnowie sa nie najgorsze powiem ze jest tam ciezko ale jezeli chodzi np o widzenia z osobami, ktore nie naleza do rodziny czyli klegow czy znajomych. Ja jestem u niego na widzenich dlatego ze jego rodzice na pierwszym jego widzeniu podpisywali papiery ze jestem jego nazeczona z tego wzgledu, ze jestem nieletnia, mam 17 lat niedlugo 18 i od drugiego widzenia jestem u niego co sobote ale tylko w 3 soboty w miesiacu poniewaz ma 3 godziny a ja jestem z okolic tarnowa to tym bardziej mi latwiej. Z tego co moj B mowil to zdazaja sie wokandy na p2, tylko kilka osob na 20 dostaje ale zdazaja sie :) Jestem dobrej mysli ze moze jednak sie nam trafi ta wokanda. Jezeli ktos wie od czgo zaleza wokandy lub co trzeba robic by byla mozliwosc ja dostac. Wiem troche na ten temat ale moze ktos mi wyjasni wiecej:)

Ja chciałam się dowiedzieć jakie warunki panują w zk w Tarnowie? I jak tam jest z telefonami kiedy i jak długo mogą dzwonić? I czy łatwo jest o przepustkę?

hej wszystkim ,nie zaglebialam sie w Wasze wypowiedzi za bardzo bo jakos trudno do mnei cos dociera.
BArdzo Was prosze potrzebuej odp na moej pytania
Moj od soboty przesiaduej w zk w Tarnowie ja niestety jestem obecnie w usa i potrzebuej sie z nim skontaktowac.Wiem ze moge wyslac list ze znaczkiem itd ,ale czy moge jakos sie z nim skontaktowac przez tel?
Potrzebuej ,Musze .Pomozcie ! W niedziele bede wiedziala w ogoe czemu i na ile tam przesiaduje ale wiecie i rozumiecie ze tym ardziej w takiej odleglosci potrzebuje miec z nim jakis kontakt...

osemeczka napisał:
hej wszystkim ,nie zaglebialam sie w Wasze wypowiedzi za bardzo bo jakos trudno do mnei cos dociera.
BArdzo Was prosze potrzebuej odp na moej pytania
Moj od soboty przesiaduej w zk w Tarnowie ja niestety jestem obecnie w usa i potrzebuej sie z nim skontaktowac.Wiem ze moge wyslac list ze znaczkiem itd ,ale czy moge jakos sie z nim skontaktowac przez tel?
Potrzebuej ,Musze .Pomozcie ! W niedziele bede wiedziala w ogoe czemu i na ile tam przesiaduje ale wiecie i rozumiecie ze tym ardziej w takiej odleglosci potrzebuje miec z nim jakis kontakt...

zk to nie wczasy nie można dzwonić do osadzonych, ew oni moga dzwonić pytanie tylko czy ma karte tel

zk to nie wczasy nie można dzwonić do osadzonych, ew oni moga dzwonić pytanie tylko czy ma karte tel

Tak myslalam sama nie wiem o czym myslalam to piszac,ale po jakim czasie on moze sie o nia starac? i czy mozna mu ja kupic wyslac w liscie czy przekazac prez rodzicow ,a moze sam sobie moze ja kupic?

Widzenia oddział "N" Tarnów

Witam! Chciałabym się dowiedzieć czy na widzenie z osadzonym na oddziale N w Tarnowie moge wnieść mu np. gazete itp. czy odbywa się to na takiej samej zasadzie jak inni osadzeni czy sa jakies dodatkowe procedury.Czy trzeba byc również wczesnie aby wejść w miare wcześnie , aby nie siedzieć tam pół dnia, czy nie ma tak dużo ludzi na ten oddział. Z góry dziękuje za odp.

Ostatnia edycja:
RE: Widzenia oddział "N" Tarnów

na ten oddział nie możesz wnieść nic nawet pieniędzy mój mąż jest na "N" ale w Gdańsku i musiałam sie wykłucać nawte o butelke z piciem dla dziecka ja wchodze tam prwie jako pierwsze bez wzglęgu na to czy jestem rano czy pod koniec bo dość mało osób przychodzi na ten oddział Pozdrwiam.

Kinicia dziękuje za odp.również pozdrawiam
Akte również dziękuje ale tyle to ja już wiedziałam :)

trudno będzie dostarczyć N prasę, to jest osadzony pod szczególnym dozorem ( i ma wiele zaostrzeń) :(

Powrót