Zakład Karny w Tarnowie

• Autor wątku Autor wątku wiolettaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ale chodzilo mi o to czy jest szansa na przeniesienie do polotwartego.
nie w Tarnowie tylko do calkiem innego wiezienia.

zeby go przeniesli na polotwarty, to musi dostac p-2 w zakladzie w ktorym przebywa

Witam
Ja mam zupełnie inne pytanie..
Chodzi mi o to jak będzie traktowany 20 latek przez służbę więzienną i osoby skazane który jest skazany za zbiorowy gwałt na dziewczynie która ma 14 lat
Bardzo chciał bym się na ten temat coś dowiedzieć bo chodzi o moją kuzynkę, sami widzicie że to dla mnie ważne. Dzisiaj go przewiezli to Tarnowa. Jeżeli coś na ten temat wiecie to proszę napisać
Z góry dziękuje i pozdrawiam

ojj nie bedzie z nim chyba za ciekawie. takich sie najbardziej szmaci.. pedofil moderacja;/

Ostatnią edycję dokonał moderator:
pkpmlody napisał:
Chodzi mi o to jak będzie traktowany 20 latek przez służbę więzienną i osoby skazane który jest skazany za zbiorowy gwałt na dziewczynie która ma 14 lat

Będzie traktowany tak samo, jak inni skazani - zgodnie z Prawami Człowieka, KKW i przepisami pokrewnymi.

Sylwiakrk napisał:
ojj nie bedzie z nim chyba za ciekawie. takich sie najbardziej szmaci.. pedofil ;/

bez komentarza - powinnaś się wstydzić tak prostackiego tonu wypowiedzi.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
prawda jest taka, ze f-sz moze takim czlowiekiem gardzic, ale musi go chronic...
na tym niestety rowniez polega jego praca
pisze niestety, bo choc f-sz wie za co dana osoba jest skazana i moze mu sie to delikatnie mowiac nie podobac, to nie ma to wplywu na jakies inne traktowanie, przynajmniej nie powinno miec...
wiec sceny zywcem wziete z "Symetrii" gdzie oddzialowy zamyka tzw. "majciarza" na grypsujacej celi i mowi, ze lubi dzieci mozna miedzy bajki wlozyc
chociaz czasami bardzo czlowieka korci, zeby tak zrobic...

A jest ktoś kto ma znajomego który odbywał tam kare i może się jego o to zapytać

Potrzebuje informacji nt odwiedzin w tym zakładzie... czy widzenia przysluguja tylko rodzinie? czy moga na widzenia przychodzic inne osoby? ( dobrzy koledzy, etc?) bardzo zalezy mi na tej informacj i.. z góry dziekuje

na widzenia moze przyjsc najblizsza rodzina oraz osoby ktore osadzony ma wpisane w karcie widzen, dotyczy to oczywiscie skazanych

Z tego co mi wiadomo bo moj M jest w tarnowie to zebym ja mogla chodzic do niego na widzenia mosial napisac pismo do dyrektora zk ze jestem jego narzeczona i wtedy dyrektor wyrazil zgode bo to od niego zalezy. Jak chcialam zeby kolega mojego poszedl na widzenie to moj mi powiedzial ze raczej nie da rady tak zrobic bo moze tylko rodzina albo osoby mu naprawde bardzo bliskie dodam ze on jest na p1 na innych oddzialach pewnie jest inaczej

a na złą sprawę może być tak:
Zatęskniona napisał:
Dziś na pierwszym widzeniu mój Łobuz powiedział mi,że wychowawca mu pozwolił aby na listę byli wpisani tylko członkowie najbliższej rodziny :/ Chciał wpisać przyjaciółkę jako kuzynkę to ten stwierdził,że to nie jest najbliższa rodzina.I wobec tego na każde widzenie z nią i ze mną będzie musiał pisać jednorazówki.W przypływie silnych emocji nie zobaczyłam się w końcu z tym facetem,ale zamierzam do niego zadzwonić.Jeśli to nic nie da to co ja mogę zrobić?Mój Łobuz mówił,że cały czas może pisać prośby o wpisanie na listę ale wychowawca cały czas to samo stwierdza...

Witam! Wie ktoś może, czy w poniedziałek 3 maja są udzielane widzenia w tarnowie. dzięki za odp i pozdrawiam

forg napisał:
Przecież tam nie ma widzeń w poniedziałki.

Jednostki organizacyjne

Jak to??
Widzenia dla osadzonych określonych w art. 212a par. 1,2 oraz w art. 88 par. 3 Kodeksu Karnego Wykonawczego (tzw. niebezpiecznych) odbywają się w poniedziałki, wtorki i piątki w godz. 8.00 - 14.00. Rejestracja widzeń w godz. 7.30 - 11.00

A to przepraszam. Jeśli pytasz o widzenia dla niebezpiecznych to zadzwoń i zapytaj. Według strony widzenia dla tych osadzonych są.

Powrót