Zakład Karny w Tarnowie

• Autor wątku Autor wątku wiolettaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam.Mój narzeczony również został przeniesiony do zk w Tarnowie na ul.Wspólną 15 i jeśli ktoś mógł by mi napisać coś więcej o tym miejscu to będę bardzo wdzięczna.Konkretnie chodzi mi o widzenia telefony przepustki i wokandy no i oczywiście jakie tam są warunki.On jest na P2.Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Witam, mam pytanie, moja sprawa odbywa sie w sadzie rejonowym w Tarnowie, grozi mi 5 lat, jesli zapadnie wyrok odsiadki to lece do ZK w Tarnowie?

pewienktos20 napisał:
lece do ZK w Tarnowie?

Zdecydowanie nie lecisz. Raczej po Polsce samolotami przestępców się nie transportuje.
A gdzie odbędziesz kare? Gdziekolwiek - jeśli zgadzał się będzie typ i rodzaj zakładu karnego.

Wspólna 15, OP III - kazamaty pierdo**lone...
ośrodek dla niepełnosprawnych psychicznie, niewielu porządnych chłopaków wytrzymuje w tym rozpierdolowie.. Na 100 chłopaków na oddziale można pogadać z maks 10ma, bo reszta to frajernia...

Witam ! Moj narzeczony zostal wczoraj zabrany do Zk w Tarnowie .
Chciałabym sie dowiedzieć co ile dni mogą tam dzwonic ? i w jakie dni .
i jezeli odwieszono mu wyrok 2/5 lat czyli do odsiadki ma 2 lata to czy odwiesza mu inny wyrok taki sam czy nie koniecznie ? czy zrobia łączne . pomozcie mi prosze.
I kiedy moge spodziewac sie pierwszego telefonu od niego ?

Witam. Mój konkubent został dziś przewieziony z Montelupich do Tarnowa ul. Konarskiego. Po komisji na monte dostał P2. Proszę powiedzcie mi jak tam jest ? Aż tak źle jak piszą ? Czekamy, aż prześlą jego akta z Krakowa do Sądu w Tarnowie, bo jesteśmy w trakcie rozpoznania wniosku o dozór elektroniczny. Co o tym sądzicie ? Są jakieś szanse, że mu go przyznają ? Proszę napiszcie cokolwiek na temat tego więzienia !

na konrskiego jest zamek, p2 jest ulice obok na wspólnej nie wiem jak tam jest bo nie bylem a nie chce opowiadac czegos czego nie jestem pewien.

No tak, fakt. P2 jest od ul wspólnej. a teraz jeszcze jedno pytanko. Z wolności konkubent pisał o dozór elektroniczny, sprawa była ustalona na 13 kwietnia. Z tego co mi powiedziano w sądzie to ta sprawa się odbędzie i sąd zadecyduje, że np. trzeba przesłać akta do sądu w tarnowie. Jest możliwość ubłagania sądu żeby on wydał postanowienie ( czy da tą obrączkę ) na miejscu ( czyli w krakowie ) ? Dodam, że z chwilą osadzenia konkubenta zostałam wraz z jego synem bez środków do życia. czy sąd może wykonać takie postanowienie zaocznie bez osoby która stara się o dozór ? zależy nam na czasie, bo zanim akta wyślą i tam się sąd z nimi zapozna to minie dobre półtora miesiąca..

A czy jest tu osoba, która była w zakładzie w tarnowie na ul. wspólnej ? Jeśli tak błagam o kontakt

Witam, proszę o poradę. Mój konkubent jest od 3 tygodni w zakładzie karnym ( najpierw był na montelupich, a potem dostał grupę P2 i został wywieziony do Tarnowa ). Nie dostał " biletu ", przyjechała policja z nakazem doprowadzenia do aresztu . Z wolności pisał o dozór elektroniczny. Obecnie odbywa karę 12 miesięcy za pobicie. Jego akta zostały wczoraj wysłane do Tarnowa i tam Sąd rozpozna sprawę o DE. Dodam, że konkubent ma dwa wyroki zawieszone jeden za kradzież, a drugi za zniszczenie mienia. Czy jest możliwość, że mimo tych wyroków może dostać dozór ? Dodam, że był jedynym żywicielem rodziny, mamy 3-letniego syna ( wszystkie dokumenty wraz z zaświadczeniami z pracy itp są dołączone do wniosku ). Piszę tu o poradę, bo sama nie wiem co myśleć. Może miał ktoś tu podobną sytuację. Dodam, że raz już odsiadywał karę w tym systemie.

Hej mogłaby mi któraś pomoc ? Chodzi o to ze mój narzeczony miał rozprawę o 12:00 w Tarnowie wzięli go z zk Tarnów i nie wiem czy po rozprawie wrócił tam bo sie nie udało zawiesić wyroku czy moze sie udało ale wypuszczają no na następny dzień albo w określony dzień i o określonej godzinie ?

Czyli na chwilę obecną nie wiesz czy mu zarządzili wykonanie kary czy nie ?

Jak coś to pisz na prywatnych wiadomościach, bo też bym miała pytanie do Ciebie.

Hej a wiecie moze jak mój miał wczoraj wokandę w Tarnowie koło 12:00 to na następny dzień czyli dziś o której powinni go wypuścić jeśli wgl sie udało bo podobno odrazu nie wypuszczają

Myślę, że do jeśli miał by wyjść to do 15:30 był by za bramą.

Witam, chciałabym zapytać o ZK. Moj chlopak dostał areszt sledczy. Obecnie stara sie ukrywać. Kilka razy dostawal wezwanie do sądu na adres korespondencyjny jego siostry bo tam mial korespondencje jego siostra ze wzgledu na porod(lezala wtedy w spzitalu) i nikogo nie bylo w domu a przyszlo tam awizo. Kiedy jego siostra wrocila dopiero dala mu to awizo i niestety bylo juz 3-4 dni po terminie i dlatego dali mu areszt sledczy! Czy jest mozliwosc uchylenia w jakikoliwke sposob aresztu sledczego, nic nie zrobil zlego gdyby tam bywal odebralby to awizo.

Dla Sądu pismo, które powróciło ( mimo, że nie zostało odebrane/przeczytane ) jest traktowane jako odebrane. Wiem dlatego, bo u Nas był ten sam problem i dzwoniąc do Sądu ( dokładnie do biura interesantów ) zostałam o tym poinformowana..

Czyli co można zrobić żeby uchylić ten areszt sledczy, dzwonic do tego biura czy isc do sadu?

Wiesz nie chcę Cię wprowadzać w błąd, ale wydaje mi się, że nic się z tym nie da zrobić. Być może się mylę, ale nic nie zaszkodzi podejść do Sądu i zorientować się, może podpowiedzą co można zrobić.

Powrót