Zakład Karny w Tarnowie

• Autor wątku Autor wątku wiolettaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z tym podejściem do Sądu nie miałam na myśli jej partnera tylko autorkę postu. Nic nie zaszkodzi, też byłam i udzielili mi wielu informacji.

Witam :) Minęło trochę czasu od ostatniego wpisu, ale chciałam napisać coś o półotwartym ZK w Tarnowie. Jeżdżę już tam od kwietnia i wydaje mi się, że nie jest tak najgorzej. Wychowawca mojego P. jest miłym facetem, z którym można porozmawiać itp. Również dyrektor nie robi problemów. Co do widzeń - czasem się czeka 10 min, a czasem 30 min, zazwyczaj działa to dość sprawnie. Kantyna - nawet dobrze wyposażona. Co do atmosfery panującej tam - wiem od mojego P., że nie ma tragedii ( wiadomo nie można sobie pozwolić na " gnojenie " przez innych, trzeba mieć swoje zdanie ). Na razie uczęszcza na warsztaty ( dostał już 3 wnioski nagrodowe - 1. 300 zł, 2. i dwa widzenia w swojej odzieży ). Zawsze lepsze to niż nic. Ma zatwierdzoną prace wolnościową, ale czekają jeszcze na papiery z Sądu. Ogólnie nie jest najgorzej. Jeśli będzie miał ktoś pytania proszę pisać, jeśli będę wiedziała chętnie odpowiem :)

Witam Czy jest tu ktoś kto był w ZK w Tarnowie? Mój chłopak został tymczasowo aresztowany, chciałabym zadać kilka pytań, jeżeli jest tu ktoś kto tam siedział proszę o kontakt.

84ania84 napisał:
Witam Czy jest tu ktoś kto był w ZK w Tarnowie? Mój chłopak został tymczasowo aresztowany, chciałabym zadać kilka pytań, jeżeli jest tu ktoś kto tam siedział proszę o kontakt.

ZK Tarnów to patologia funkcjonariuszy, łamanie prawa skazanych, wymuszanie donoszeń.

ZK Tarnów to taka jednostka karna w więziennictwie.

Bisi czy możesz udzielić mi więcej info? mój email [COLOR="Red"]xxxxxxxxx[/COLOR]

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Może znajdą się tu kobiety, których partnerzy odbywają karę w Tarnowie na P2. Czy wiadomo Wam coś o likwidacji zakładu ? tzn zmiany z P2 na R2. Część została już rozwieziona po innych ZK. Wiadomo do kiedy ma nastąpić likwidacja ?

Witam dziś przywieźli mojego chłopaka do Zakładu Karnego Tarnów Mościce mam pytanie jak tam jest kiedy są odwiedziny ile razy może dzwonić ?:(

Widzenia skazanych odbywają się w sali widzeń - w soboty i niedziele w godz. 8.45 do 15.45.
Widzenia o których mowa w pkt. 1 odbywają się w trzech turach:
I tura - o godz. 8.45
II tura - o godz. 11.15
III tura - o godz. 13.45
a) rejestracja widzeń odbywa się osobiście, według kolejności zgłoszeń odwiedzających do zakładu karnego, jednak nie później niż 20 minut przed rozpoczęciem tury.
b) na jedną turę widzeń przyjmuje się nie więcej niż 20 zgłoszeń, niezależnie od
sposobu udzielania widzeń.
c) jeżeli skazany uzyska zgodę dyrektora zakładu karnego na połączenie widzeń to w pierwszej i drugiej turze może wykorzystać nie więcej niż 3 godziny widzenia, a w turze trzeciej nie więcej niż 2 godziny.

Co do telefonow to niewiem. Musi sie wypowiedziec ktos inny

Ostatnia edycja:
Witam jeśli ktoś jeszcze ma jakieś informacje o zakładzie karnym Tarnów Mościce proszę o kontakt

Bąmbelek napisał:
Witam wie ktoś jak jest że świętami ?

W tym roku Boże Narodzenie przypada w niedzielę i poniedziałek. Wigilia w sobotę. Inne święta - sprawdź w kalendarzu.

Witam czy jest jest jeszcze jakaś osoba która ma kogoś bliskiego w zakładzie karnym w Mościcach chce się podzielić informacjami ?

Jeśli chodzi o "
OP" nie jest tak trudno jak by się mogło wydawać ;)

Co do "Op" Nie jest tak źle jak może się wydawać ;)

Powrót