zaklad karny w trzebini ...

• Autor wątku Autor wątku Mysza344
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mysza344

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
hej czy ktos moze powiedziec mi jakie zasady tam panuja??z tego co wiem to jest tam ok tylko chodzi mi o to czy ktos ma moze informacje jak czesto zaklad karny tam wystepuje o przedterminowe zwolnienie...I mam jeszcze jedno pytanie czy jak chlopak dostal wyrok 1,5 roku to czy jest mozliwosc ze za dobre sprawowanie wyjdzie po 6 miesiacach siedzi juz 1 miesiac i 14 dni..ja tak slyszalam ze istnieje taka mozliwosc ale nie jestem pewna(kare mu zmniejszyli o 18 dni),pracuje jak narazie spoleczie.

Witam Mysza344. Mój K właśnie wyszedł z wokandy z zk Trzebinia i nie jest tam tak ciężko :!: Jemu właśnie ZK wystąpił o wokandę, ja bym na Twoim miejscu liczyła na to że wyjdzie po 7 miesiącach. I niech się udziela społecznie, wtedy będzie nagradzany. Ogólnie Trzebinia nie jest taka zła. Mój K przesiedział tam prawie 13 miesięcy :!: W razie czego pytaj chętnie Ci odpowiem :)

[cytat:2jp0f3yo]
czy jak chlopak dostal wyrok 1,5 roku to czy jest mozliwosc ze za dobre sprawowanie wyjdzie po 6 miesiacach siedzi juz 1 miesiac i 14 dni..
[/cytat:2jp0f3yo]
o ile się nie mylę wyjść wcześniej może tylko na przed terminowe zwolnie czyli po 1/2 kary czyli po 9 miesiącach w waszym wypadku a skoro ma już miesiąc za sobą zostaje mu 8 miesięcy

No tak, przepraszam źle obliczyłam :what: Ale z przepustkami tam nie ma problemu, przynajmniej u nas nie było :ok:

Katarzyno P. a po jakim czasie dostal 1 przepustke

i jeszcze jedno mam pytanie zapytaj swojego K czy jak moj chlopak dostal od psychologa do napisania 3 prace na temat tego za co siedzi co to oznacza czy moze to oznaczac czesc jakiejs terapi?? prosze o odpowiedz.Z gory dziekuje

Proszę używać opcji zmień!

Mój K też pisał więc się nie przejmuj. Pierwszą przepustkę dostał zaraz po 1/4 kary, ale udzielał się społecznie cały czas a potem poszedł do pracy na zewnątrz i było już z górki :ok:

Dziekuje za odpowiedzi :)

Nie ma za co :!: W razie czego pytaj, ja już temat Zk Trzebinia mam przerobiony także chętnie pomogę :ok:

Czesc:) Chcialam zapytac o wczesniejsze zwolnienie od kary. Moj facet dostal 3,5 roku wyroku i siedzi juz 28miesiecy. Udziela sie spolecznie i w ogole dobrze sie sprawuje. Stara sie wlasnie o warunkowe zwolnienie z dalszej kary i chodzi mi o to abys udzielila mi jakie sa szanse na to zeby wyszedl za pierwszym razem?

Bardzo prosze wszystkich, którzy mają swoich bliskich w ZK Trzebinia lub mieli o informacje jak tam jest.Jak jest z dzwonieniem, odwiedzinami, pracą, przede wszystkim chodzi mi o wokandy.Jestem młodociany po raz pierwszy skazany.Mam zasądzone 2 lata i 6 m-cy.po siedmiu miesiącach moge stawac na wokandę.Czy mam szanse na wcześniejsze wyjści po zawieszeniu reszty kary?Bedę wdzięczny za każdą informację.

hej:)czy ktoś kto był na trzebini wie czy bedzie szansa na wyjście przed terminem jeżeli z innego zakładu dostało sie przepustkę i popełniło sie na niej przestępstwo"wypicie piwa i jazda na rowerze"mój mąż prawdopodobnie pojedzie na trzebinie i chciałabym się dowiedzieć:)proszę o odpowiedż.słyszałam że tam jest spoko

a czy ktoś może mi powiedzieć jak tam jest na wiedzeniu?? trzeba podobno czekać pod bramą na swojego??

czy ktoś może napisać jakie warunki tam panują??pisałam już dwa razy ale ciągle nic...:(:(

Proszę czekać cierpliwie na odpowiedź. Możliwe, że nikt na forum nie ma tam nikogo bliskiego.

Moze ja sprobuje wam odpowiedziec z autopsji :D
Dzwonic mozna codziennie od porannego do wieczornego apelu - czyli od bodajze 5:15 rano do 20:25 bez ograniczen. Odwiedziny w soboty od 8 do 17 a w niedziele i swieta od 8 do 16, na widzenie moga wejsc 2 osoby dorosle i dzieci bez ograniczen, wychowawca moze tez wydac zgode na widzenie z 3 osobami. Widzenia odbywaja sie w srodku zakladu, trzeba zaczekac az osoba odwiedzana podejdzie pod brame i odbierze osobe odwiedzajaca. Praca- jak ktos chce to prace bedzie mial ale czy na terenie zakladu czy na zewnatrz to juz zalezy od wychowawcy. Wokandy wg mnie bardzo dobre, zdazalo sie ze na 20 kilka osob wychodzili wszyscy, przewaznie wyroki do 3 lat, zaraz po polowce sie wychodzi, wiadomo zalezy od zachowania, czy sie pracuje, czy utrzymuje sie kontakt z rodzina. Jak wszystko jest ok to nie robia problemow i puszczaja. Warunki dobre, nie ma krat w oknach, drzwi a nie metalowe klapy, kwiatki dywany i tym podobne rzeczy na salach :D
To chyba tyle. Jakbyscie chcieli cos jeszcze wiedziec to w miare mozliwosci odpisze jak najszybciej

Jest tam mój Tata, nie ma źle
telewizor można było mu przynieść, wychowawcy podobną są w porządku jak się pogada z nimi idzie wszystko załatwić,
ogólnie nie jest źle.

Czy ktoś wie na czym polega komisja penitencjarna w zakładzie w Trzebini? Czy decydują oni o zwolnieniu z zakładu danej osoby? Mój chłopak pracuje na zewnątrz; a ja znowu żyje nadzieją, że wyjdzie - jak ta komisja zbierze się? Jak to wygląda w praktyce- chłopak mój jest na tzw. zastępczej karze pozbawienia wolności;

Ostatnia edycja:
a jak tam jest z dojazdem..jak wysiąde na dworcu pkp to daleko jest ten zakład??

Powrót